Поетапна атестація Кухар 4 розряд

Додано: 29 січня 2022
Предмет:
Тест виконано: 270 разів
24 запитання
Запитання 1

На скільки категорій вгодованості розподіляють яловичину

варіанти відповідей

На дві

На три

На пять

Не розподіляють

Запитання 2

Які поживні речовини обумовлюють калорійність мяса

варіанти відповідей

Мінеральні солі

Білки, вітаміни

Ферменти, вуглеводи

Білки, жири

Запитання 3

Які частини туш яловичини використовують для варіння та тушкування

варіанти відповідей

Бокова частина, пахвина

Зовнішня частина, лопатка

Пахвина, підлопаткова частина

Шия, бокова частина

Запитання 4

Які напівфабрикати з котлетної маси готують з фаршем

варіанти відповідей

Зрази

Биточки

Шніцелі

Тюфтельки

Запитання 5

Чим відрізняються зрази від рулету

варіанти відповідей

Технологією

Формою

Рецептурою

Паніровкою

Запитання 6

Які субпродукти забійних тварин належать до 2 категорії

варіанти відповідей

Голови, кінцівки, вим'я

Печинка, легені

Легені, нирки

Хвости, шлунки

Запитання 7

Які субпродукти розморожують у воді

варіанти відповідей

Мозок, рубці, нирки

Кінцівки, серце

Легені, вим'я

Хвости, печінку

Запитання 8

Яка температура подачі холодних супів

варіанти відповідей

5 градусів

8 градусів

10,14 градусів

18 градусів

Запитання 9

Яка температура подачі гарячих перших страв

варіанти відповідей

10 градусів

45 градусів

75 градусів

90 градусів

Запитання 10

Пластування - це

варіанти відповідей

відокремлення м’яса від кісток

нарізання на порції

розділення риби по хребту на два філе

Запитання 11

Птицю розморожують:

варіанти відповідей

на повітрі

у воді

комбінованим способом

готують не розморожуючи

Запитання 12

Які є види гарнірів

варіанти відповідей

Простий

Складний

Простий та складний

Запитання 13

Який соус готують без борошна?


варіанти відповідей

молочний

польський

грибний


червоний основний

Запитання 14

. Який загусник використовують при виготовленні солодкого соусу?


варіанти відповідей

розведену борошняну пасеровку;


розведений крохмаль;


розчинений желатин.


Запитання 15

. З якого набору сировини готують соус майонез?


варіанти відповідей

олія, яйця, гірчиця, цукор, оцет, сіль;


олія, оцет, борошно, сметана, сіль;


борошно, молоко, сметана, набір прянощів.


Запитання 16

. Для чого використовують масляні суміші?


варіанти відповідей

для приготування соусів;


для приготування гарнірів;


для приготування бутербродів.


Запитання 17

   Пиріг з млинчиків випікають при температурі:

варіанти відповідей

   180 - 190℃

    220 - 230℃

    190 - 200℃

Запитання 18

      Основні продукти для тіста на млинчики:

варіанти відповідей

   борошно, цукор, яйця, молоко, сіль, вершкове масло

    борошно, цукор, сода питна, яйця, молоко

   борошно, цукор, дріжджі, молоко, яйця

Запитання 19

    Яке вафельне тісто використовують для вафель із рибною начинкою:

варіанти відповідей

   цукрове

   солоне

   просте

Запитання 20

   Які десерти відносять до драглеподібних:

варіанти відповідей

пудинг

самбук

мус

Запитання 21

. Для приготування кави по-східному використовують:

варіанти відповідей

кавоварку

турку

джазву

Запитання 22

. Яка кава подається з морозивом:

варіанти відповідей

по-віденському

кава глясе

експрессо

Запитання 23

 Чебуреки формують у вигляді

варіанти відповідей

 півмісяця

 вушка

 трикутників

Запитання 24

Температура подачі гарячої закуски?

варіанти відповідей

75-80 градусів

12-15 градусів

55 -60 градусів

90-100 градусів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест