Повторення 5 20

Додано: 19 травня 2020
Предмет: Математика, 5 клас
Тест виконано: 170 разів
7 запитань
Запитання 1

Привіт! Сьогодні пропоную смачний солодкий урок!

Для приготування тістечок в домашніх умовах взяли 860 г борошна, цукор, фруктів - у 5 разів більше, ніж цукру. Готові тістечка важать 1 кг 100 г. Скільки цукру та фруктів використали для десерту?

варіанти відповідей

100 г цукру, 300 г фруктів

40 г цукру, 200 г фруктів

420 г цукру , 210 г фруктів

Запитання 2

Цукерки - це смачно, знають всі. А хто винайшов цукерки? Це сталося випадково. Древні люди, що жили у Эгипті просто так змішали мед, фініки та інжир. Ця маса загусла, її порізали на квадратики і спробували на смак! Усім сподобалось.


Щоб приготувати цукерки в домашніх умовах взяли 32% від усієї маси готових цукерок какао - порошку, 39,5% цукру, 570 г кураги. Яка маса цукерок на виході? Скільки г какао-порошку, цукру окремо?


Підказка: цукор, какао, курага разом - це 100%, маємо 570 г кураги,скільки % приходиться на курагу можна дізнатись, потім можемо легко встановити загальну масу цукерок. А проценти від числа шукати вміємо.

варіанти відповідей

всього цукерок 200 г, какао - 64 г, цукру 79 г.

всього цукерок 20000 г, какао - 6400 г, цукру 7900 г.

всього цукерок 2000 г, какао - 640 г, цукру 790 г.

Запитання 3

У 1671 році слуга на ім'я Пралін приготував своєму хазяїну, багатому маркізу, суміш шоколаду та горіхів. Маркіз був задоволений , а цукерки стали називатися "праліне".


У якому столітті винайшли праліне?

варіанти відповідей

16

17

15

19

Запитання 4

У 1857 році, дуже давно, жив собі лікар - аптекар. Звали його Джоном Нойхаузом. Цей лікар готував ліки від кашлю. Це сьогодні ліки для дітей приємні на смак. А колись усі ліки були гіркими. Джон Нойхауз змішав усі речовини, а отримав і ліки, і одночасно, - шоколадні цукерки.


Купили 1,5 кг солодощів, 20% від усієї покупки становило печиво, решта - цукерки. У скільки разів більше куплено цукерок?

варіанти відповідей

в 5 разів

в 4 рази

у 2 рази

Запитання 5

Одного разу торговці з Індії до Європи привезли цукор. З того часу кількість видів цукерок значно збільшилась.Поки цукру не було, цукерки мали солодкий смак через фрукти, з яких їх готували.Розплавнений цукор та фруктовий сік, що охолодили перетворився на цукерки - льодиники.


За три дні фабрика випустила 120ц цукерок. За перший і другий 72 ц. Скільки відсотків цукерок зроблено третього дня?



варіанти відповідей

60%

40%

Запитання 6

В Італії брати на прізвище Ферреро придумали дуже смачні цукерки, які ми знаємо , як "ферреро - роше". "Рафаело" , "Кіндер - сюрприз" і "Нутелу" також придумали ця родина.


За одну зміну фабрика мала випустити 40 кг "Рафаело", а випустила 48 кг. На скільки відсотків випущено цукерок?

варіанти відповідей

102%

120%

108%

Запитання 7

Для приготування крему для торта взяли 100 г сметани, 300 г цукру, 60 г вершків, 40 г борошна. Який відсоток у кремі становить кожен продукт?



Підказка: якщо всі продукти змішати - буде загальна маса, а загальна маса - це 100%. Тепер по черзі шукаємо відсоток за кількістю грамів кожного продукту. Це просто.

варіанти відповідей

сметана - 10%, цукор - 30%, вершки - 22%, борошно - 8%

сметана - 30%, цукор - 90%, вершки - 7%, борошно - 3%

сметана - 20%, цукор - 60%, вершки - 12%, борошно - 8%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест