Привіт! Сьогодні пропоную смачний солодкий урок!
Для приготування тістечок в домашніх умовах взяли 860 г борошна, цукор, фруктів - у 5 разів більше, ніж цукру. Готові тістечка важать 1 кг 100 г. Скільки цукру та фруктів використали для десерту?
Цукерки - це смачно, знають всі. А хто винайшов цукерки? Це сталося випадково. Древні люди, що жили у Эгипті просто так змішали мед, фініки та інжир. Ця маса загусла, її порізали на квадратики і спробували на смак! Усім сподобалось.
Щоб приготувати цукерки в домашніх умовах взяли 32% від усієї маси готових цукерок какао - порошку, 39,5% цукру, 570 г кураги. Яка маса цукерок на виході? Скільки г какао-порошку, цукру окремо?
Підказка: цукор, какао, курага разом - це 100%, маємо 570 г кураги,скільки % приходиться на курагу можна дізнатись, потім можемо легко встановити загальну масу цукерок. А проценти від числа шукати вміємо.
У 1671 році слуга на ім'я Пралін приготував своєму хазяїну, багатому маркізу, суміш шоколаду та горіхів. Маркіз був задоволений , а цукерки стали називатися "праліне".
У якому столітті винайшли праліне?
У 1857 році, дуже давно, жив собі лікар - аптекар. Звали його Джоном Нойхаузом. Цей лікар готував ліки від кашлю. Це сьогодні ліки для дітей приємні на смак. А колись усі ліки були гіркими. Джон Нойхауз змішав усі речовини, а отримав і ліки, і одночасно, - шоколадні цукерки.
Купили 1,5 кг солодощів, 20% від усієї покупки становило печиво, решта - цукерки. У скільки разів більше куплено цукерок?
Одного разу торговці з Індії до Європи привезли цукор. З того часу кількість видів цукерок значно збільшилась.Поки цукру не було, цукерки мали солодкий смак через фрукти, з яких їх готували.Розплавнений цукор та фруктовий сік, що охолодили перетворився на цукерки - льодиники.
За три дні фабрика випустила 120ц цукерок. За перший і другий 72 ц. Скільки відсотків цукерок зроблено третього дня?
В Італії брати на прізвище Ферреро придумали дуже смачні цукерки, які ми знаємо , як "ферреро - роше". "Рафаело" , "Кіндер - сюрприз" і "Нутелу" також придумали ця родина.
За одну зміну фабрика мала випустити 40 кг "Рафаело", а випустила 48 кг. На скільки відсотків випущено цукерок?
Для приготування крему для торта взяли 100 г сметани, 300 г цукру, 60 г вершків, 40 г борошна. Який відсоток у кремі становить кожен продукт?
Підказка: якщо всі продукти змішати - буде загальна маса, а загальна маса - це 100%. Тепер по черзі шукаємо відсоток за кількістю грамів кожного продукту. Це просто.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома