Види столових приборів. Правила поведінки за столом.

Додано: 8 січня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 253 рази
17 запитань
Запитання 1

Що використовували замість посуду у стародавньому суспільстві?


 


варіанти відповідей

порцелянові чашки

 

кістки тварин і каміння

пластикові пляшки

 

тканину

Запитання 2

Що таке столова білизна?


варіанти відповідей

простині і наволочки

 

рушники різних розмірів

скатертини, рушники та серветки

білі скатертини

Запитання 3

Із чого виготовляють серветки?


варіанти відповідей

з рукавів блузок та светрів

з полотна

з паперу

з дерева

Запитання 4

Що таке столовий посуд?


 


варіанти відповідей

це посуд, що слугує лише для споживання страв

 

це посуд, що слугує лише для подавання страв

це каструлі та сковорідки

 

це посуд, що слугує для подавання і споживання страв

Запитання 5

Як поділяється столовий посуд залежно від призначення?


 


варіанти відповідей

посуд загального та індивідуального користування

посуд білий та кольоровий

посуд кухонний та настільний

тарілки та склянки

Запитання 6

Вибери, що належить до посуду індивідуального користування.


варіанти відповідей

салатники

 

виделки

заварювальні чайники

соусники

склянки

столові ножі

Запитання 7

Що таке етикет за столом?


варіанти відповідей

це дозволені теми, які можна обговорювати на офіційних прийомах

 

це правила розміщення столових приборів на столі

 

це порядок розсадження людей за столом

це перелік правил щодо поведінки людей під час прийому їжі.

Запитання 8

Вибери правильні твердження:


варіанти відповідей

займати місця за столом запрошує господар чи господиня

першими за стіл сідають чоловіки, а потім жінки

серветку слід заправити за комір або пояс

після споживання їжі серветку слід просто покласти на стіл у довільній формі

 

після закінчення їжі тарілку потрібно відсунути від себе

Запитання 9


Як себе вести , якщо вам запропонували страву, яка вам не дуже досмаку?

варіанти відповідей

відмовитись

відмовитись,пояснивши причину

взяти небагато , подякувавши.

Запитання 10


Які шматки із спільних страв потрібно вибирати?

варіанти відповідей

великі

середні

ті, які лежать ближче до вас

Запитання 11


Якщо потрібно порізати страву на шматочки , в якій руці потрібно тримати ніж, а в якій виделку?

варіанти відповідей

в правій руці - виделка, в лівій - ніж

в правій руці -ніж, в лівій - виделка

по черзі

без різниці

Запитання 12


Як вчинити,якщо ви ненароком впустили на підлогу виделку,ніж чи ложку?

варіанти відповідей

підняти і продовжувати їсти

попросити інший прибор

вибачитись і попросити інший столовий прибор

вибачитись ,витерти прибор серветкою і продовжити їсти.

Запитання 13

Відмітьте столові прибори



варіанти відповідей

ожі, виделки,чашки


 ножі, виделки,тарілки

 

ножі, виделки, ложки

 

стакани,чашки, ложки

Запитання 14

Який найдавніший столовий прибор?

варіанти відповідей

ніж


 ложка

 

виделка

 

лопатка

Запитання 15

Приміщення, у якому готують їжу, називається

варіанти відповідей

їдальня

кухня

вітальня

кав'ярня

Запитання 16

Посуд поділяють на:


варіанти відповідей

чайний

столовий

кухонний

допоміжний

Запитання 17

Перелік страв, напоїв, які подають на сніданок, обід чи вечерю- це

варіанти відповідей

коктейль

меню

состав

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест