Правила виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги

Експрес-опитування.

Додано: 14 червня 2022
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 612 разів
13 запитань
Запитання 1

Знайти правильне твердження. У Правилах термін «Виклик Бригади» вживається у такому значенні

варіанти відповідей

- це виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі - Бригада) за єдиним телефонним номером екстреної медичної допомоги 103, за єдиним телефонним номером системи екстреної допомоги населенню 112, а також із застосуванням інших засобів зв’язку.

це виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі - Бригада) за єдиним телефонним номером екстреної медичної допомоги 102, за єдиним телефонним номером системи екстреної допомоги населенню 114, а також із застосуванням інших засобів зв’язку.

Запитання 2

Чи виїжджає бригада за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта- раптового розладу дихання, відсутності дихання, неефективності дихання; раптового болю в грудній клітці?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

Чи виїжджає бригада за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта -у разі непритомності або порушень притомності, виникенні судом?

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 4

Бригада виїжджає за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта

варіанти відповідей

...головного болю, порушення зору ,температури 37,1.

...раптового головного болю, що супроводжується запамороченням або нудотою; раптового порушення зору; порушення мовлення, слабкості у кінцівках, що виникли раптово

Запитання 5

Чи виїжджає бригада за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта - гострого болю в черевній порожнині чи/та поперековому відділі?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Чи виїжджає бригада за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта-значної зовнішньої кровотечі, блювання кров’ю, кровохаркання?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Бригада не виїжджає за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта- ознак внутрішньої кровотечі (різке падіння артеріального тиску, наростання частоти пульсу, різка загальна слабкість та блідість шкіри тощо)

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 8

Бригада не виїжджає за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта - анафілактичної реакції, спричиненої різними чинниками;

укусів змій та павуків;

травм, які загрожують життю

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

Бригада не виїжджає:

варіанти відповідей

до пацієнтів для виконання планових призначень лікаря з надання первинної медичної допомоги, а також для виконання ін’єкцій, інфузійної терапії, перев’язок, планової заміни катетерів, зондів, інших планових призначень та маніпуляцій

теплового удару і переохолодження, які загрожують життю;

асфіксії всіх видів (утоплення, потрапляння сторонніх тіл у дихальні шляхи, удушення)

Запитання 10

Бригада не виїжджає:

варіанти відповідей

якщо постраждалий отримав тепловий удар або переохолодження, які загрожують життю

до пацієнтів, які перебувають під наглядом лікаря з надання первинної медичної допомоги з приводу загострення хронічних захворювань і стан яких не вимагає надання екстреної медичної допомоги;

Запитання 11

Чи повинні особи, які роблять виклик, відповісти на всі запитання диспетчера, який приймає виклик, для уточнення інформації?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 12

Особи, які роблять виклик, не повинні: назвати точну адресу виклику (район, населений пункт, вулицю, номер будинку, за наявності - номер квартири, поверх, номер під’їзду і код на дверях). Якщо найменування вулиці або номер будинку невідомі, необхідно уточнити шляхи під’їзду до місця виклику та його загальновідомі орієнтири?

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 13

Бригада не виїжджає за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби у випадках отримання інформації про такі скарги/симптоми пацієнта-

порушення перебігу вагітності (передчасні пологи, кровотеча, інше)


варіанти відповідей

Ні

Так

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест