Хто з вчених відкрив світ мікробів у XVII ст.,кого по праву можна назвати піонером мікроскопії?
Яким вченим вперше було зроблено висновок про те, що мікроорганізми можуть здійснювати хімічні перетворення органічних речовин і що існує досить вузька спеціалізація мікроорганізмів щодо харчових сполук?
Л. Пастер першим прийшов до висновку, що дріжджі є факультативними анаеробами, тобто здатні існувати як у кисневих, так і у безкисневих умовах. Виберіть правильний варіант відповіді
Який з вчених показав постійну присутність мікроорганізмів у повітрі та його стерильність після прогрівання при високій температурі.Простими дослідами він довів, що самозародження в простерилізованих органічних екстрактах не відбувається ні в безкисневих умовах, ні в присутності кисню
У 1892 році раніше невідомі субмікроскопічні істоти, які назвали вірусами відкрив:
Найменші живі організми, більшість яких можна побачити тільки в мікроскоп
Мікробіологія вивчає
Значення мікроорганізмів у житті людини
Природу спиртового бродіння було відкрито
Фагоцитарну теорію імунітету створив
Застосування живих організмів і біологічних процесів у виробництві
Мікробіологія це
Яким чином мікроорганізми можуть попадати в м'ясо, як харчовий продукт?
Який вчений вивчив «хвороби» пива і вина?
Який вчений відкрив віруси?
Мікробіологія вивчає...
Повне знищення всіх форм існування мікроорганізмів має назву:
Які нові методи досліджень ввели у мікробіологію Р. Кох та його учні?
До методів мікробіологічної діагностики можна віднести такі:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома