"Приготування дріжджового опарного тіста та виробів з нього"

Додано: 19 серпня 2023
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 5 разів
7 запитань
Запитання 1

Що таке опара?

варіанти відповідей

це густе тісто, яке складається з борошна, дріжджів і рідини, ще додають цукор

бездріжджове тісто

це рідке тісто, яке складається з борошна, дріжджів і рідини, у деяких випадках ще додають цукор

це рідке тісто, яке складається з борошна, соди і кефіру

Запитання 2

Скільки треба дріжджів на 1 кг муки?

варіанти відповідей

80-100 г пресованих (живих) дріжджів

30-50 г  пресованих (живих) дріжджів

20 г сухих дріжджів

60-70 г сухих дріжджів

Запитання 3

На скільки часу ставити опару?

варіанти відповідей

Рідка опара підходить приблизно через 60-90 хвилин

коли після збільшення в об'ємі в 3-4 рази починає опадати.

Рідка опара підходить приблизно через 30-40 хвилин

Запитання 4

Як розчинити пресовані дріжджі?

варіанти відповідей

розчинити в теплій воді (50-65 С) без солі. 

розчинити в теплій воді (10-15 С). 

розчинити в теплій воді (30-35 С) без солі. 

Запитання 5

Для чого готується опара?

варіанти відповідей

для приготування бездріжджового тіста

для приготування дріжджового тіста

для приготування шарового тіста

для приготування заварного тіста

Запитання 6

Коли додавати сіль в дріжджове тісто?

варіанти відповідей

на початку приготування

на початку приготування і бажано змішати попередньо з борошном

наприкінці приготування і бажано змішати попередньо з борошном

Запитання 7

Які вироби готують з дріжджового опарного тіста?

варіанти відповідей

кулеб'яки, пироги,ватрушки

вареники, пельмені, оладки

млинці, пиріжки, ватрушки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест