Приготування напівфабрикату з пісочного тіста для тістечок "Кошик любительський"

Додано: 17 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 253 рази
11 запитань
Запитання 1

Вкажіть розпушувачі пісочного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі



двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній;



жирові емульсії. 



сода харчова

Запитання 2

Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста?

варіанти відповідей

із сильною клейковиною;



із середньою клейковиною; 



з будь якою

Запитання 3

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста? 

варіанти відповідей

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції; — ваша відповідь



борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимонна; 



 борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі. 



борошно, масло вершкове або маргарин, яйця, ароматизатор, сметана, сода, кислота лимонна; 

Запитання 4

При якій температурі пісочного тіста формують із нього вироби? 

варіанти відповідей

при t 0 10-12 0C;



при t 0 12-14 0C



при t 0 15-18 0C.  


в залежності від сезону

Запитання 5

Яке борошно використовують для приготування здобного прісного тіста? 

варіанти відповідей

із середньою клейковиною; 


із сильною клейковиною;



із слабкою клейковиною. 



немає різниці

Запитання 6

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

сочники та коржики;



тістечка «Буше»; рулет з кремом;



печиво домашнє і «корзинка з кремом».  — ваша відповідь



печиво пісочне

Запитання 7

Вкажіть причину виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста: тісто непластичне, при розкачуванні кришиться, а під час випікання з нього витікає жир:

варіанти відповідей

довго місили тісто;



порушили температурний режим замішування тіста, тісто було теплим; 



жир у тісто додали останнім. 



жир розтопили завчасно

Запитання 8

З якого тіста готують напівфабрикат кошик любительський:

варіанти відповідей

заварного тіста


пісочного тіста



бісквітного тіста


повітряного тіста

Запитання 9

При якій температурі випікають напівфабрикат кошичок:

варіанти відповідей

100 С - 60 хвилин


240 С -15 хвилин


150 С - 30 хвилин


280 С - 5 хвилин

Запитання 10

  Приготування напівфабрикату для тістечка «Кошик»


варіанти відповідей

-      приготувати пісочне тісто;

-      розкачати тісто шаром завтовшки1 5-17 мм;

-      за допомогою формочок вирізати заготовки;

-      тісто рівномірно притиснути до внутрішніх стінок та дна формочки;

-      викласти форми на кондитерський лист;


-      приготувати заварне тісто;

-      розкачати тісто шаром завтовшки 5-7 мм;

-      за допомогою кондитерського мішка висадити заготовки;

-      тісто рівномірно притиснути до внутрішніх стінок та дна формочки;

-      викласти форми на кондитерський лист;


-      приготувати пісочне тісто;

-      розкачати тісто шаром завтовшки 5-7 мм;

-      за допомогою формочок вирізати заготовки;

-      тісто рівномірно притиснути до внутрішніх стінок та дна формочки;

-      викласти форми на кондитерський лист;


-      приготувати пісочне тісто;

-      розкачати тісто шаром завтовшки 25-27 мм;

-      за допомогою формочок вирізати заготовки;

-      тісто рівномірно притиснути до внутрішніх стінок та дна формочки;

-      викласти форми на сковорідку;


Запитання 11

Пісочний напівфабрикат з темними плямами на поверхні

варіанти відповідей

Для замішування тіста використали розтоплений жир і неохолоджену сировину, тісто готували у теплому приміщенні

Для замішування тіста використали цукор – пісок з крупними кристалами.

Недостатній час випікання

Використали сильне борошно, тривале замішування тіста, використали багато обрізків, зменшили кількість жиру, збільшили кількість цукру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест