Приготування заправних перших страв

Додано: 12 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 180 разів
17 запитань
Запитання 1

Основним продуктом для приготування капусняків є:

варіанти відповідей

Квашена капуста

Солоні огірки

Картопля

Запитання 2

Капусняки готують на:

варіанти відповідей

Вегетаріанських бульйонах, або на бульйонах з грибів чи свинини

На картопляних бульйонах

На кістковому бульйону

Запитання 3

Для приготування розсольників припущені огірки додають:

варіанти відповідей

За 5-7 хв. до закінчення варіння.

Після закладки всіх продуктів.

Після закладки картоплі.

Запитання 4

Що роблять з капустою при приготуванні капусняку перед закладанням бульйон?

варіанти відповідей

Капусту промивають холодною водою і попередньо тушкують

Капусту смажать

Капусту попередньо відварюють

Запитання 5

Коли солять капусняк з кислої капусти?

варіанти відповідей

Капусту з кислої капусти солять після того, як капуста звариться

Капусту солять на початку варіння

Капусту солять в середині варіння

Запитання 6

Основним продуктом для приготування капусняків є:

варіанти відповідей

Огірки

Капуста

Картопля

Запитання 7

За способом приготування супи класифікують на:

варіанти відповідей

Заправні, прозорі, пюреподібні

Рідкі та густі

Холодні та гарячі

Запитання 8

Які особливості приготування розсольника домашнього?

варіанти відповідей

Готують з відварною перловою крупою і

картоплею.

Готують з додаванням білоголової

капусти

Готують без картоплі з великою

кількістю білого коріння.

Запитання 9

Капусняк з грибами готують з:

варіанти відповідей

З сушених грибів.

З тушкованими грибами.

З свіжими грибами

Запитання 10

Якщо смак розсольника недостатньо гострий, що потрібно додати?

варіанти відповідей

Потрібно додати проціджений і каплячий огірковий розсіл

Потрібно додати трохи цукру

Потрібно додати спеції

Запитання 11

Чому солоні огірки додають в кінці приготування розсольника?

варіанти відповідей

Картопля у кислому середовищі не

розварюється.

Картопля у кислому середовищі набуває

неприємного смаку.

Картопля у кислому середовищі не

зберігає форму.

Запитання 12

Як підготувати солоні огірки при приготуванні розсольнику?

варіанти відповідей

Огірки, які мають грубу шкірку,

обчищають, а велике насіння

видаляють. Нарізують соломкою,

ромбиками, або кубиками, додають до

бульйону.

Огірки, нарізують соломкою,

ромбиками, або кубиками і

припускають 10-15 хв. у бульйоні, воді

або відварі, приготовленому з шкірки і

насіння огірків, або з додаванням

розсолу.

Огірки, які мають грубу шкірку,

обчищають, а велике насіння

видаляють. Нарізують соломкою,

ромбиками, або кубиками і

припускають 10-15 хв. у бульйоні, воді

або відварі, приготовленому з шкірки і

насіння огірків, або з додаванням

розсолу.

Запитання 13

Якщо смак розсольника недостатньо гострий, необхідно додати ?

варіанти відповідей

Лимонну кислоту

Прокип’ячений огірковий розсіл

Оцет

Запитання 14

При приготуванні капусняків квашену капусту попередньо.?

варіанти відповідей

Запікають

Відварюють

Тушкують

Запитання 15

Який капусняк готують із пшоняною крупою?

варіанти відповідей

Звичайний

Запорізький

Львівський

Запитання 16

Що роблять з бульйоном після варіння?

варіанти відповідей

Проціджують

Охолоджують

До бульйону доливають воду

Запитання 17

Яка норма подачі перших страв?

варіанти відповідей

200, 250, 300, 400, 500

300, 400, 500

200, 300, 400

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест