1. Чому для розпушування пісочного тіста не використовують дріжджі?
2. Чому пісочне тісто потрібно готувати в прохолодному приміщенні?
3. Які вимоги до якості пісочного тіста?
4. Після випікання пісочний напівфабрикат погано пропечений, місцями підгорілий. Чим викликаний цей недолік?
5. З яким вмістом клейковини беруть борошно для приготування пісочного тіста?
6. Які розпушувачі використовують для приготування пісочного тіста?
7. Яка сировина використовується для приготування пісочного тіста?
8. Який відсоток борошна залишають на підсипання при приготуванні пісочного тіста?
9. Що відбувається при довгому перемішуванні пісочного тіста?
10. Тісто не пластичне, при розкачуванні кришиться. Вироби грубі, крихкі. Яка причина цього недоліку?
11. При якій температурі випікають печиво з пісочного тіста?
12. Яке оптимальне співвідношення борошна , масла, цукру у пісочному тісті?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома