Приготування пряничного тіста серцевим способом та виробів з нього.

Додано: 17 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 363 рази
12 запитань
Запитання 1

Для приготування пряничного тіста використовують борошно з:

        


варіанти відповідей

  сильною клейковиною;       

      


          слабкою клейковиною;     

         

      

         середнім вмістом сильної клейковини;                          

         

                      

          середнім вмістом слабкої клейковини.

Запитання 2

Розпушувачем для пряничного тіста є:

        


варіанти відповідей

 а) сода;                              

         

                              

         б) амоній;                         

        

         

                    

         в) сода, амоній;

         


         г) дріжджі, амоній.

Запитання 3

Перед використанням борошно слід:

         а) провітрювати;             

         б) просіювати; 

         в) замочувати;          

         г) заморожувати.


варіанти відповідей

  а) провітрювати;             

         

          

         б) просіювати; 

         

  

         в) замочувати;          

      

        

         г) заморожувати.

Запитання 4

Способи приготування пряничного тіста:

         

варіанти відповідей

а) сирцевий і заварний;       

         


   

         б) машинний і ручний; 

         



         в) теплий і гарячий;

         



         г) варений і печений.


Запитання 5

Сироп - основа для тіста, приготованого сирцевим способом:

       


варіанти відповідей

  а) кавовий;                           

        

                           

         б) солодкий;   

         

  

         в) для просочування виробів;                                                     

     

                                                    

         г) цукрово - патоковий.

Запитання 6

Суміш прянощів, що використовується для приготування пряничного тіста:

        

варіанти відповідей

 а) «сухі парфуми»;                 

        

 б) «духи»;       

       

  в) «туалетна вода»;

        

   

         г) «мокрі парфуми».

Запитання 7

. Кількість прийомів закладання у тісто борошна:

       

варіанти відповідей

 а) два;                                    

        

 б) три;     

         в


   

         в) один;                         

       


                     

         г) чотири.


Запитання 8

Температура заварки перед закладанням решти сировини не повинна перевищувати:

          .


варіанти відповідей

   а) 25 - 27°С;                          

         

       б) 13 - 15°С;   


       

  в) 30 - 32°С;                                   

         

г) 60 - 65°С;      

Запитання 9

Вкажіть сировину, яку використовують для приготування пряничного тіста:

варіанти відповідей

борошно, цукор або пудра цукрова, масло або маргарин, яйця або меланж, вода або сметана, сода;


  

 

  борошно, цукор, вода, патока, мед, яйця або меланж, масло або маргарин, сода і сухі прянощі; 

борошно, яйця, цукор, сіль, мед, родзинки. 

 борошно, яйця, цукор, сода

Запитання 10

При якій температурі та протягом якого часу випікають пряники? 


 

 


  

варіанти відповідей

при 150-160 0С – 10-12 хв.;

 при 190-210 0С – 7-15 хв.;

  при 170-180 0С – 5-10 хв. 

при 230-240 0С – 5-10 хв.;

Запитання 11

При випіканні вироби з пряничного тіста «осіли»? Вкажіть причину:


 висока температура випікання, вироби рано вийняли з печі;

  тісто щільне, перегріта шафа;

  


варіанти відповідей

висока температура випікання, вироби рано вийняли з печі;

 тісто щільне, перегріта шафа;

тісто щільне, перегріта шафа;

  погано вимісили

Запитання 12

Вкажіть виріб із пряничного тіста, що характеризується такими органолептичними показниками якості: виріб круглої форми, за глазурований, поверхня блискуча, на зламі тісто порувате, добре пропечене, без «закальцю». 


 

варіанти відповідей

 коржик цукровий;

 

 коржик молочний;

  

пряник медовий. 

 

 пряник імбірний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест