Приготування страв і гарнірів з круп, макаронних виробів і бобових.

Додано: 15 червня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 10 клас
Тест виконано: 27 разів
12 запитань
Запитання 1

У разі википання рідини при варінні бобових необхідно підливати:

варіанти відповідей

Гарячу кипячену воду

Теплу підсолену воду

Холодну воду

Запитання 2

При незливному способі у макаронних виробів привар становить:

варіанти відповідей

0%

50%

200-300%

Запитання 3

Тривалість варіння макаронів?

варіанти відповідей

12-15 хв.

20-30 хв.

1 година

Запитання 4

Для зливного способу варіння макаронних виробів необхідно (на 1кг)

варіанти відповідей

1 літр води і 50г. солі

2-3 літри води

5-6 літрів води

Запитання 5

Для покращення варіння квасолі необхідно:

варіанти відповідей

Додати кипяченої води

Додати солі

Додати оцет

Запитання 6

Збільшення маси бобових при варінні (привар) становить:

варіанти відповідей

30%

50%

110%

Запитання 7

Зварені макаронні вироби не можна залишати у воді, тому що вони:

варіанти відповідей

Набухнуть

Розкиснуть

Наберуться солоного смаку

Запитання 8

 Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?


варіанти відповідей

перлову

гречку

пшоно

Запитання 9

Приваром називають

варіанти відповідей

 випаровування рідини із страви

збільшення каші в об'ємі та маси

 чітко виражений смак страви

Запитання 10

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°C протягом

варіанти відповідей

 2 год.

 4 год.

 24 год.

Запитання 11

Рисову кашу варять

варіанти відповідей

двома способами

троьма способами

одним способами

Запитання 12

Котлети рисові готують з

варіанти відповідей

в'язкої каші

 розсипчастої каші

каші, звареної на бульйоні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест