Тест на тему: "Приготування страв і гарнірів з овочів"

Додано: 1 червня 2021
Предмет:
Тест виконано: 299 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Який із вітамінів руйнується під час теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

а). в

б). с

в). к

Запитання 2

2. Овочі в комбінованих гарнірах повинні поєднуватись за:

варіанти відповідей

а) смаком і кольором

б). запахом і смаком;

в). консистенцією і зовнішнім виглядом.

Запитання 3

3.    Теплова обробка сприяє:


варіанти відповідей

а). утворенню нових ароматичних і смакових речовин;


б). апетитному вигляду;

в). розм’якшенню овочів.

Запитання 4

4. Овочі варять у воді або на пару, щоб:

варіанти відповідей

а). зберегти колір;

б). зберегти поживні речовини;    

 в). зберегти форму нарізування.

Запитання 5

5. Припускають овочі в невеликій кількості рідини з додаванням:


варіанти відповідей

а). оцту;

б). жиру;

в). борошна.

Запитання 6

  6. Припускають овочі шаром не більше ніж:


варіанти відповідей

а). 20см;

б). 15см;

 в). 10см.

Запитання 7

  7. Смажать овочі основним способом при температурі жиру: 


варіанти відповідей

а). 170-180°С;

б). 150-170°С;

  в). 140-150°С.

Запитання 8

. 8. До дерунної маси входить такі продукти: 


варіанти відповідей

а). картопля, яйця, крохмаль, сіль;

б). картопля, борошно, яйця, сіль;    

 в). картопля, маргарин, крохмаль, сіль.

Запитання 9

9. Для страви «Картопляні палички», сирі яйця додають у протерту      картоплю охолоджену до температури :


варіанти відповідей

а). 20-30°С;


б). 25-40°С;

 в). 40-50°С.


Запитання 10

10. Яка висота дерунів з начинкою?

варіанти відповідей

а). 0,5 см;

б). 1,5 см;

в). 1,0 см.

Запитання 11

 11. Для рагу овочевого овочі нарізають:


варіанти відповідей

а). кубиками і часточками;

б). кубиками і скибочками;

 в). кубиками і брусочками.

Запитання 12

12. При приготуванні рулету картопляного його:


варіанти відповідей

а). змащують сметаною, роблять проколи, посипають сухарями;

б). посипають сухарями, збризкують жиром, роблять проколи;

 в). роблять проколи, посипають сиром, збризкують жиром.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест