Приготування страв з риби

Додано: 28 вересня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 116 разів
15 запитань
Запитання 1

Після розморожування рибу:

варіанти відповідей

обчищають від луски

 пластують

потрошать 

Запитання 2

Пластування - це:

варіанти відповідей

відокремлення м’яса від кісток

нарізання на порції

розділення риби по хребту на два філе

Запитання 3

Чисте філе риби: це

варіанти відповідей

філе без шкіри, реберних кісток та хребта

філе без шкіри, реберних кісток

філе риби без кісточок

Запитання 4

Риба якої родини має «жучки» на своєму тілі:

варіанти відповідей

осетрова

лососева

окунева

Запитання 5

Визига – це:

варіанти відповідей

хрящ, який замінює осетровим хребет

плавник на череві

вид риби

Запитання 6

Мета панірування:

варіанти відповідей

утворення гарної рум’яної кірочки, зменшення витікання соку

зберегти форму виробам

поліпшення смакових властивостей

Запитання 7

Льєзон – це:

варіанти відповідей

суміш сирих яєць з молоком або водою, сіль

суміш варених яєць з молоком

суміш молока з водою

Запитання 8

До складу котлетної маси входять:

варіанти відповідей

м’якоть риби, хліб пшеничний, сіль, перець

м’якоть риби, хліб житній, сало-шпик, сіль, перець

м’якоть риби, сало-шпик, сіль, перець

Запитання 9

До складу натуральної січеної маси входять:

варіанти відповідей

хліб, філе риби, сіль

філе риби, м'ясо свинини або сало-шпик, часник, сіль, перець

філе риби, часник, сіль, перець

Запитання 10

Рибу фарширують:

варіанти відповідей

цілою, у вигляді батона, шматочками-кругляками

цілою,шматочками-кругляками

цілою, у вигляді батона

Запитання 11

Креветки запечені під сметанним соусом

варіанти відповідей

Посипають заленню

Посипають тертим сиром

Посипають паніруівальними сухарями

Запитання 12

Морепродукти не рекомендують варити довше ніж 15 хв, тому що:

варіанти відповідей

Зменшуються в об’ємі

Розмякшуються

Твердіють, ущільнюються

Запитання 13

Морепродукти багаті

варіанти відповідей

Козеїном

Денатурованими білками

Повноцінними білками

Запитання 14

Морський гребінець варять у киплячій підсоленій воді на 1 кг філе

варіанти відповідей

0,5 л води, 5 г солі

2 л води, 60 г солі

5 л води, 60 г солі

Запитання 15

Для страви креветки з підливою використовують креветки:

варіанти відповідей

Обкачені в борошні

Смажені

Варені

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест