" Приготування супів"

Додано: 16 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 14 разів
12 запитань
Запитання 1

Як класифікують перші страви?

варіанти відповідей

За характером рідкої основи.

Способом приготування.

В яку пору року подають.

Температурою подавання.

Запитання 2

Як класифікують супи за температурою подачі?

варіанти відповідей

Холодні.

Теплі.

Гарячі,

Запитання 3

Від чого залежить смак бульйону?

варіанти відповідей

Тривалості варіння і ступеня подрібнення продуктів.

Температури варіння і використаної рідкої основи.

Співвідношення води і продукту.

Запитання 4

Яке співвідношення води до 1 кілограму продукту, при варінні бульйонів?

варіанти відповідей

1,5- 3 літра води

3-4 літра води

4-5 літрів води

Запитання 5

З яких грибів готують грибний бульйон?

варіанти відповідей

Морожених

Сушених

Свіжих

Смажених

Запитання 6

Яка особливість подачі львівського борщу?

варіанти відповідей

Подають з галушками

Подають з копченостями

Подають з сосисками

Запитання 7

Що потрібно додати, щоб солянка мала гострий смак?

варіанти відповідей

Сік лимону

Гірчицю

Огірковий розсіл

Запитання 8

Коли потрібно закладати картоплю в борщ, якщо до його складу входить квашена капуста?

варіанти відповідей

Квашеноу капусту, пізніше картоплю.

Картрплю разам з капустою.

Спочатку картоплю, пізніше капусту.

Запитання 9

Бульйон для капусняка запорізького варять:

варіанти відповідей

З пісної яловичини

З птиці та дичини.

З жирної свинини

Запитання 10

Якими способами нарізки нарізають солоні огірки для приготування розсольнику?

варіанти відповідей

Кубиками, частосками.

Брусочками, скибочками.

Ромбиками, соломкою.

Запитання 11

Яку рибу використовують для приготування юшки рибної херсонської?

варіанти відповідей

Дрібну і рибні харчові відходи.

Середню і рибні харчові відходи.

Велику і рибні харчові відходи.

Запитання 12

Якій теплові обробці піддають породукти під час приготування кулешиків?

варіанти відповідей

Варіння, тушкуввання.

Бланшування, смаження.

Тушкування, припускання.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест