Приготування супів картопляних з крупами, бобовими, макаронними виробами.

Додано: 18 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 33 рази
12 запитань
Запитання 1

Що є обов’язковою складовою частиною юшок?  

варіанти відповідей

бульйон

вода

картопля

Запитання 2

Які види бульйонів ви знаєте?


варіанти відповідей

мясо-кістковий

грибний

сметанний

всі відповіді вірні

Запитання 3

Як нарізають овочі для приготування юшок з макаронними виробами? 


варіанти відповідей

брусочками

кубиками

соломкою

всіі відповіді вірні

Запитання 4

Які крупи закладають у бульйон сирими перед картоплею і пасеровкою?

варіанти відповідей

кукурудзяна

перлова

рисова

Запитання 5

Чим можна замінити томатне пюре в юшці картопяні?

варіанти відповідей

відваром кольороввої квасолі

соком столового буряка

свіжими томатами

Запитання 6

Завдяки чому юшки набувають золотистого забарвлення?

варіанти відповідей

міоглобуліну

каротину

фітонцидів

Запитання 7

Що роблять з пшоном перед закладанням у суп?

варіанти відповідей

промивають і ошпарюють

промивають і відварюють

промивають і просушують

Запитання 8

Готуючи юшку селянську з крупами, які з них закладають одночасно з овочами?

варіанти відповідей

рис

пшоно

греччка

всі відповіді вірні

Запитання 9

За скільки хвилин до закінчення варіння юшок, їх заправляють сіллю і спеціями?

варіанти відповідей

5-7 хв

8-10 хв

12-15 хв

Запитання 10

Юку картопляну можна готувати хз такими бобовими:

варіанти відповідей

горох

квасоля

сочевиця

всі відповіді вірні

Запитання 11

Як нарізають капусту для супу селянського?

варіанти відповідей

шаткують

часточками

шашками

Запитання 12

За скільки часу до готовності засипають геркулес, готуючи юшку з крупами?

варіанти відповідей

5-10 хв

15-20 хв

в кінці варіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест