Приготування тіста та виробів з нього

Додано: 26 березня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть технологічні властивості борошна.

варіанти відповідей


кислотність, солодкість, ароматність і гіркість


газоутворювальна, газоутримувальна, водопоглинальна здатність і "сила" борошна;

пластичність, еластичність, пружність.

Запитання 2

Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні хлібних злаків, це -:

варіанти відповідей

манні крупи

борошно

вуглекислий амоній

Запитання 3

Для приготування тіста використовують:

варіанти відповідей

основну сировину

допоміжну сировину

усі варіанти відповіді вірні

Запитання 4

При приготуванні дріжджового тіста рідину підігрівають до температури:

варіанти відповідей

20-25°С

50-55°С

30-40°С

60°С

Запитання 5

Розпушувачі застосовують для того щоб:

варіанти відповідей


поліпшити зовнішній вигляд виробу;

збільшити вихід на порцію

вироби булипористими і пухкими.

Запитання 6

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор;


борошно, цукор, молоко, сіль, цукор.

борошно, сіль, цукор, масло вершкове, маргарин, яйця, меланж;

Запитання 7

Пружна еластична маса, яка утворюється під час набухання нерозчинних білків борошна:

варіанти відповідей

льєзон

клейковина

меланж

Запитання 8

Яєчний меланж це-

варіанти відповідей

суміш яєчних білків

суміш яєчних жовтків

суміш яєчних білків і жовтків

Запитання 9

Мікроорганізми (грибки), які складаються з окремих нерухомих клітин, це - :

варіанти відповідей

амоній,

дріжджі,

харчова сода,

розпушувач

Запитання 10

Дріжджове тісто рідкої консистенції- це

варіанти відповідей

тісто кляр,

опара

тісто дріжджіве

Запитання 11

Дріжджове тісто готують...

варіанти відповідей

1 способом

2 способами

3 способами

4 способами

Запитання 12

Невелий пиріг або печений пиріжок напівзакритого типу з дріжджівого тіста з (м*ясною,грибною,рибною начинкою) це-

варіанти відповідей

Кулеб*яка

Розтягай

Біляші

Ватрушка.

Запитання 13

Для поліпшення зовнішнього вигляду виробів з дріжджового тіста, їх поверхню передвипіканням (за 5 – 10 хвилин):

варіанти відповідей

змащують яйцем або меланжем;


змащують яйцем з молоком;

усі варіанти правильні

Запитання 14

Для поліпшення зовнішнього вигляду виробів поверхню їх перед випіканням змащують?

варіанти відповідей

за 20-30хв;

за 15-20 хв;

за 5-10хв;

змащюють відразу.

Запитання 15

Вкажіть причину виникнення такого недоліку при приготуванні дріжджового тіста - тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво....

варіанти відповідей

недостатнє чи надмірне обминання тіста;


тісто знаходилося в приміщенні з низькою відносною вологістю;

тісто охолоджене нижче 10 ºС або перегрілося і має температуру понад 55 ºС або використаних недоброякісних дріжджі;

Запитання 16

Вкажіть розпушувачі для приготування прісного здобного тіста?

варіанти відповідей

механічне розпушування;

 жирові емульсії;

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній.

Запитання 17

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування здобного тіста...

варіанти відповідей

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції;


борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, кислота лимонна;

борошно, сода харчова, маргарин, цукор, яйця, сметана або кефір, лимонна або оцтова кислоти.

Запитання 18

Яка тістова основа піци?

варіанти відповідей

пісочне тісто;

шарове тісто;

дріжджове прісне тісто.

Запитання 19

Назвіть основний компонент піци..

варіанти відповідей

гриби;

тунець;

сир Моцарелла;

томати.

Запитання 20

 В якій послідовності повинен змінюватися смак піци:

варіанти відповідей

сирний,томатний,оливковий;

томатний,сирний,оливковий;

оливковий,м*ясний,томатний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест