Приготування заправних супів

Додано: 6 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 54 рази
16 запитань
Запитання 1

За характером рідкої основи супи поділяються на

варіанти відповідей

2 групи

3 групи

4 групи

Запитання 2

Як називаються супи, що заправляються овочевою пасеровкою:

варіанти відповідей

молочні

з крупами

заправні

Запитання 3

Спеції в супи закладають за(хв):

варіанти відповідей

5-7


4

8-10

Запитання 4

В якому вигляді закладаються крупи в супи картопляні:

варіанти відповідей

розтертими

смаженими

сирими

вареними

Запитання 5

Співвідношення продукту до води для нормального за концентрацією бульйону:

варіанти відповідей

1 : 4-5

1 : 1,25

1 : 3

Запитання 6

При варінні кісткового бульйону кістки заливають:

варіанти відповідей

теплою водою


холодною водою

кип'ятком

Запитання 7

В борщ український картоплю нарізають:

варіанти відповідей

брусочками

великими кубиками

скибочками

Запитання 8

Для борщу полтавського бульйон варять з:

варіанти відповідей

жирної свинини

яловичини

курки

Запитання 9

Основним продуктом для приготування капусняків є:

варіанти відповідей

свіжа капуста

квашена капуста

тушкована свіжа капуста

Запитання 10

Якщо у звареному супі залишити лавровий лист то суп буде:

варіанти відповідей

смачним, ароматним

з гіркуватим присмаком

суп потемніє

Запитання 11

Температура подавання холодних супів має бути:

варіанти відповідей

8-12⁰С

не вище 6⁰С

18-20⁰С

Запитання 12

З пшоном готують:

варіанти відповідей

капусняк з грибами

капусняк львівський

капусняк запорізький

Запитання 13

Буряк у борщ флотський нарізають:

варіанти відповідей

скибочками

кубиками

брусочками

Запитання 14

Розтертий часник додають у перші страви наприкінці, після цього страву

варіанти відповідей

доводять до кипіння

кип'ятять 2 хв

Запитання 15

Обов’язковою складовою частиною розсольника є:

варіанти відповідей

капуста

томат

огірки солоні

Запитання 16

Цибулю для солянки пасерують-

варіанти відповідей

до золотистого кольору

до прозорості

з морквою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест