Принципи безпечного харчування. Уроки здорового харчування. 7-8 класи

Додано: 7 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 37 разів
10 запитань
Запитання 1

Відсутність токсичного, алергенного, мутагенного, канцерогенного, епідемічного або іншого негативного впливу харчових продуктів на організм людини 

варіанти відповідей

харчовий раціон

добовий раціон

раціональне харчування

безпека харчування

Запитання 2

До показників повноцінності харчових продуктів належать

варіанти відповідей

зовнішній вигляд

вміст білків, жирів, вуглеводів, вітамінів

відсутність плісняви

відсутність мікробів

Запитання 3

До показників санітарно–епідеміологічної безпеки харчових продуктів належать

варіанти відповідей

зовнішній вигляд

вміст білків, жирів. вуглеводів, вітамінів

наявність плісняви

наявність бактерій

Запитання 4

Основним принципоми зберігання продуктів є

варіанти відповідей

мий

розділяй

зберігай

вибирай

Запитання 5

Якість їжі можна визначити

варіанти відповідей

візуально

за запахом

за смаком

на слух

Запитання 6

Найбільш шкідливі продукти

варіанти відповідей

торти, печиво

фаст-фуди, "Мівіна"

жувальні цукерки

чіпси

Запитання 7

Найбільш корисні продукти

варіанти відповідей

помідори

вівсяна каша

ківі

чорний виноград

Запитання 8

Яку кількість води необхідно вживати протягом доби

варіанти відповідей

1 л

1,5 л

2 л

2-2,5 л

Запитання 9

Чи завжди харчові добавки є шкідливими?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Яким продуктам ти надаси перевагу

варіанти відповідей

сосиски і ковбаси

шоколадні цукерки

яблука та виноград

вівсяна каша

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест