Профілактика харчових отруєнь і кишкових інфекцій.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 4600 разів
12 запитань
Запитання 1

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

Бактерії

Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Мікроскопічні гриби

Колір

Смак

Запитання 2

Причини виникнення бутулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 3

Причина зараження сальмонельозом

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

 Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 4

Причина виникнення стафілококу



варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

 

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

  

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

  

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

 

Цвілі продукти

Запитання 5

Причина отруєння кишковую паличкою



  

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 6

Причина виникнення мікотоксикози

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

  Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 7

Профілактика харчових отруєнь.

варіанти відповідей

Додержуватися правил зберігання продуктів

Зберігати хліб літом у поліетеленовому пакеті

Ретельно мити прокутки і руки

Пити сиру воду і молоко

Зберігати продукти і готові страви у закритому посуді

Запитання 8

Не можна вживати продукти, якщо...

варіанти відповідей
Запитання 9

Чи можна вживати прорусло і позеленілу картоплю

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 10

Можна отруїтися, якщо з`їсти багато мендалю, ядер абрикосів, персиків, слив тому що

варіанти відповідей

Вони не смачні

Вони зараженні кишковою паличкою

Вони містять отруйну синильну кислоту

Запитання 11

Як убезпечитися від отруєння грибами

варіанти відповідей

Не збирати не красиві гриби, а лише красиві

Не збирати старі гриби

Не збирати в екологічно забруднених місцях

Визначати отруйність можна народними методами

Запитання 12

Домедична допомога у разі харчового утруєння

варіанти відповідей

Викликати лікаря

Промити шлунок (дати випити 5-6 склянок води з цукром)

Поставити очисну клізму

Дати попити молока

Дати активоване вугілля

Покласти хворого на лівий бік

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест