Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки.

Додано: 27 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
16 запитань
Запитання 1

Організм нормально розвивається, функціонує і росте завдяки ... раціону

варіанти відповідей

Незбалансованого

Помірного

Збалансованого

Солодкого

Запитання 2

Харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамів називають ...

варіанти відповідей

Зразкове

Збалансоване

Допустиме

Узгоджене

Запитання 3

 Відмова від калорійних страв є причиною ...

варіанти відповідей

 Діабету

Коронавірусної хвороби

Ожиріння

Анорексії

Запитання 4

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання називають...

варіанти відповідей

Дієтичні добавки

Приправи

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Запитання 5

Для простоти використання та безперешкодної ідентифікації харчових добавок у всьому світі запровадили індекс (або позначку)...


варіанти відповідей

Х

N

Е

Q

Запитання 6

Харчування переважно бутербродами, надмірне вживання жирної, смаженої, копченої їжі може стати причиною ...

варіанти відповідей

Анорексії

Інфекційних хвороб

Хвороб органів травлення

Простудних захворювань

Запитання 7

Словом дієта позначають....

варіанти відповідей

Кількість з'їденого

Склад їжі і режим харчування.

Калорійність страви

Режим харчування

Запитання 8

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

Людей похилого віку

На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Запитання 9

Харчові добавки - це хімічні речовини що додаються до...

варіанти відповідей

 Упаковки щоб була міцнішою

Для продовження придатності упаковки

Харчових продуктів

Запитання 10

Харчові добавки застосовують для...

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті

Змінення смаку їжі

Всі відповіді вірні

Для покращення якісного складу їжі

Контролю ваги тіла

Запитання 11

2. У меню здорової людини 10–15 % одержуваної енергії дають білки, 25–30 % — жири та 55–60 % — вуглеводи. Кожна поживна речовина виконує в організмі свою роль, вони також доповнюють фізіологічні функції одна одної. Ця характеристика стосується принципу...

варіанти відповідей

Їжте стільки, скільки необхідно.

Харчуйтеся збалансовано.

Дотримуйтеся помірності у вживанні деяких продуктів. 

Харчуйтеся різноманітно.

Запитання 12

Харчові отруєння виникають внаслідок ...

варіанти відповідей

вживання несвіжих овочів та фруктів

вживання митої їжі

вживання корисної їжі

Запитання 13

Що треба зробити при харчовому отруєнні? (кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

Спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

Попередити про харчове отруєння всіх, хто вживав ті самі продукти

Напоїти постраждалого кока-колою

 Викликати швидку допомогу

Запитання 14


Ознаки харчового отруєння (кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

 Приплив енергії, гарний настрій

Нудота, блювання


Біль у животі, пронос

Раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла

Запитання 15

Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали процеси харчування. Перший учень сказав, що для нормального росту й розвитку організму необхідні білки, жири і вуглеводи. Другий додав, що до цього переліку слід додати вітаміни, мінеральні речовини та воду. Хто з них правий? 

варіанти відповідей

лише другий


обидва неправі


лише перший


обидва праві


Запитання 16

Відмова від калорйних страв призведе до:

варіанти відповідей

анорексії

порушення серцево-судинної системи

діабету

порушення сну

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест