РПМ-4 Проміжки та інтервали

На кожній Планеті мандрівники проходять перевірку на розуміння часу, віддалей, проміжків та інтервалів. А перед далекою подорожжю вони навіть здають спеціальний тест.

Але завдання Планети Міркувань-4 особливі. Це не тести. Це справжін рятівні роботи. Адже, розв'язуючи завдання, ти можеш врятувати оазис і повернути його жителям математичні знання, вміння обчислювати, знаходити розв'язки, доводити і, врешті-решт, конструювати і будувати знову.

Скористайся навчальним посібником "Планета міркувань-4" Ольги Гісь (стор 66-67)

Додано: 4 квітня 2021
Предмет: , 4 клас
Тест виконано: 96 разів
10 запитань
Запитання 1

Завдання 1 (стор 66)

Черепашка поспішала до моря. Вона проповзла 5 метрів, піднявшись до вершини пагорба, і скотилася на 2 м вниз з протилежного боку. Перевернулася, обтрусилася і, подолавши ще 3 метри, опинилась на морському березі. Там надумала відпочити, але її вхопила лисиця і віднесла назад на 1м. На яку відстань у сумі пересунулася черепашка?

варіанти відповідей

12 метрів

10 метрів

9 метрів

8 метрів

Запитання 2

Завдання 2 (стор 66)

Білка знайшла горішок і видряпалася з ним на третю гілку дерева, щоб пообідати. Раптом під сосною загавкав собака і налякав білку. Вона чкурнула на 3 гілки вище.Там білочка з'їла горіх, спустилася на 2 гілки вниз, зірвала шишку і знову видряпалася іще на 6 гілок угору. Поласувавши насінням шишки і здолавши ще 2 гілки, пухната діталася до верхівки дерева. Скільки гілок на сосні?

варіанти відповідей

12 гілок

10 гілок

8 гілок

6 гілок

Запитання 3

Завдання 3 (стор 66)

Вінні-Пух і Пацик пішли з Тигрою на прогулянку. Як відомо, Тигра дуже любить бігати.Тому він відбіг уперед на 20 м, потім повернувся назад на 25 м, пробіг уперед на 15 м і знову повернувся на 10 м. Як далеко від своїх товаришів опинився Тигра після своїх забігів?

варіанти відповідей

був на 10 м попереду друзів

зупинився якраз біля них

відстав від друзів на 5 метрів

був позаду друзів на 10 метрів

Запитання 4

Завдання 4 (стор 67)

Чотири дні йшов дощ. Вода залила підлогу в хатці Вінні-Пуха. Ведмедик вирішив рятувати найцінніше - свої горщики з медом. Він переніс їх на гілку високого дуба і сів поряд. Першого дня Вінні-Пух знаходився в товаристві 12 горщиків з медом, другого дня було 10 горщиків, третього - лише 8 горщиків. На який день Вінні залишиться сам на гілці дерева, за умови, що його апетит не зміниться?

варіанти відповідей

на 4-й день

на 5-й день

на 6-й день

на 7-й день

Запитання 5

Завдання 5 (стор 67)

Кравець має 14 м полотна, від якого він щодня відрізає по 2 м. На який день він відріже останній шматок?

варіанти відповідей

на 4-й день

на 5-й день

на 6-й день

на 7-й день

Запитання 6

Завдання 6 (стор 67)

Мама купила в магазині 90 см яскравої стрічки. Поки вона готувала обід, Марічка розрізала стрічку на 3 частини - для себе, для ляльки і для свого песика. Перша виявилася на 10 см довша за другу і на 10 см коротша від третьої. Яка довжина стрічок?

варіанти відповідей

20 см, 30 см, 40 см

10 см, 30 см, 50 см

30 см, 25 см, 35 см

20 см, 35 см, 35 см

Запитання 7

Завдання 7 (стор 67)

Дві команди гралися в естафету. В одній команді було 3 хлопчики. а в іншій - 3 дівчинки. Сергій прибіг, обігнавши Олю на 2 секунди. Настуня пробігла на 3 секунди швидше за Дмитра. Олег випередив Галину на 1 секунду. Чия команда виграла?

варіанти відповідей

виграли дівчата

нічия, перемогла дружба

виграли хлопці

я не можу зрозуміти хто переміг

Запитання 8

Завдання 8 (стор 67)

Чи ти знаєш, що в акули є декілька рядів зубів? Одного разу в акули заболіли зуби, і вона звернулася за допомогою до лікаря Айболита. Оскільки рахувати вміла акула тільки до 10, то пояснила так: хворий зуб знаходиться ліворуч у передньому верхньому ряду. Якщо рахувати від центру - то восьмий, а якщо від кінця щелепи до центру - то четвертий. Скільки всього зубів у передньому верхньому ряду пацієнтки?

варіанти відповідей

32 зуби

28 зубів

22 зуби

26 зубів

Запитання 9

Завдання 9 (стор 67)

Мавпа, в якої було дуже багато дітей, ніяк не могла придумати, яким чином їх усіх одночасно завести до лікаря. Одні мавпенята втікали по дорозі, інші - через вікна поліклініки. Мама вирішила зв'язати їхні хвости ліанами, щоб діти трималися купи. Вона принесла з лісу ліану завдовжки 32 метри. Складаючи її щоразу навпіл, розрізала у місцях згину, доки не отримала відрізки довжиною по 2 метри. Скільки разів мавпа повторила цю дію?

варіанти відповідей

3 рази

4 рази

5 разів

6 разів

Запитання 10

Завдання 10 (стор 67)

Бобер вирішив зробити нову загату* через річку. Він приніс з лісу гілки довжиною 4 та 5 метрів. Для загати вистачає 20 гілок довжиною по 1 метру кожна. Скільки і яких гілок треба перегризти боброві для побудови загати, щрб якомога менше сточити зуби?

ЗАГА́ТА* - Споруда для затримання руху води в річці, потоці.

варіанти відповідей

5 гілок по 4 метри

4 гілки по 5 метрів

2 гілки 4м і 2 гілки 5 метрів

1 гілку 5 метрів і 3 гілки 4 метри

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест