Психіатрія. Шизофренія. Маніакально-депресивний психоз. ІІІ-Г, ІІІ-В

Додано: 9 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 366 разів
10 запитань
Запитання 1

5. Жінка, 43 років, скаржиться на знижений настрій, відсутність апетиту, закрепи, безсоння, «душевний біль». Такий стан розвинувся поступово без видимої причини і посилювався протягом кількох тижнів. За цей період маса тіла у хворої зменшилась на 8 кг. У психічному статусі: темп мислення сповільнений, скута, рухи загальмовані, на запитання відповідає тихим голосом, обличчя сумне, міміка скорботна, емоційно пригнічена. Висловлює ідеї самозвинувачування, самоприниження, впевнена, що в усьому вона особисто винна. Яке захворювання виникло у хвороЇ?

варіанти відповідей

Шизофрені

Маніакально депресивний синдром маніакальний психоз

Епілепсія

Олігофренія

Маніакально депресивний психоз депресивна фаза

Запитання 2

Хвора знаходиться в стані безперервного збудження, гримасує, голосно сміється. Залазить на підвіконня, на стіл і з криком скаче звідти, залазить під ліжко і гавкає, намагається схопити інших людей за ноги. Вимагає постійного нагляду через неадекватність поведінки: стягує ковдру з хворих, одного разу відкрутила пробки від грілок і спустили їх в унітаз. Яка форма шизофренії виникла у хворої?

варіанти відповідей

Гебефренічна

Кататонічна

Циркулярна

Проста

Фебрильна

Запитання 3

14 років, учениця 8 класу, завжди спокійна, сором'язлива. Останнім часом дівчинка стала поводити себе дивно і розв'язно. Перестала відвідувати школу, кілька разів не ночувала вдома, на вулиці посміхалась до незнайомих молодих людей. У відділенні психіатричної лікарні тримається в стороні від дітей та підлітків. Більшу частину часу нічим не займається, інколи, залишившись наодинці, танцює, щось наспівує. Гіперсексуальна, у присутності інших людей, особливо хлопчиків, лягає на ліжко, задирає халат і голими ногами починає махати у повітрі. Себе називає «Вільгеймом - завойовником по прізвищу Переприжкін». Постійно кривляється, морщить лоб, закриває очі, хмурить брови. Раптово, без будь-якої причини, заходиться беззмістовним сміхом. На побаченні з батьками непривітна, холодна, дратівлива. Принесені ними продукти відразу з'їдає, крім того, намагається вихопити їжу в інших дітей. Не переживає щодо перерви у навчанні: «нічого страшного, перейду в іншу школу». Яка Форма шизофренії розвинулась у хворої.

варіанти відповідей

Кататонічна

Гебефренічна

Проста

Фебрильна

Параноїдна

Запитання 4

При якій фазі маніакально-депресивного психозу пацієнти бадьорі, оптимістичні, діяльні, беруться за безліч справ, але нічого не доводять до завершення?


варіанти відповідей

Депресивній.

Маніакальній

При обох.

Жодній

Запитання 5

Емоційна тупість характерна для:

варіанти відповідей

Епілепсії.

Шизофренії.

Неврастенії.

Олігофренії.

Реактивних психозів.

Запитання 6

Найбільш специфічним симптомом шизофренії є:


варіанти відповідей

Маніакальне збудження.

Амнезія.

Відгородженість, відірваність від реальності.

Гіперестезія.

Судоми.

Запитання 7

Підвищене прагнення до діяльності характерне для:


варіанти відповідей

Маніакальної фази МДП.

Депресивної фази МДП.

Епілепсії.

Кататонічного синдрому.

Шизофренії.

Запитання 8

. Жінка, 27 років, тривожна, підозріла, постійно озирається, весь час до чогось прислухається, стверджує, що в неї в мозку «працює мобільний телефон», а також, що вона чує голос рідного брата, який наказує їй робити різні дивні вчинки «ображати перехожих, когось вдарити, розбити скло тощо». Виглядає пригніченою, усамітненою. Для якої форми шизофренії характерні дані симптоми:

варіанти відповідей

Параноїдної

Кататонічної

Гебефренічної

Циркулярної

Запитання 9

Хворій 40 років, в 30 років виникла туга, з великими труднощами виконувала домашню роботу, втратила інтерес до життя. Через 3 місяці настрій вирівнявся, знову стала активною, веселою. Подібний стан наступав у хворої двічі, у віці 32 і 34 роки, без будь-якої причини. В проміжках між приступами почувала себе здоровою. Перед останньою госпіталізацією у віці 40 років з'явились думки про самогубство, кілька разів хотіла покінчити з життям, але рідні вчасно це помітили.

Обличчя сумне, очі широко відкриті, кути рота опущені. Говорить тихим монотонним голосом, повільно ходить повільними кроками. Скаржиться на відсутність настрою.Визначте яке захворювання виникло у хворої:

варіанти відповідей

Епілепсія

Олігофренія

Маніакально-депресивний психоз. Біполярне протікання

Маніакально-депресивний психоз Монополярне протікання

Запитання 10

Для якої форми шизофренії характерний симптом

психічного автоматизму Кандинського-Клерамбо?

варіанти відповідей

Проста.

Параноїдна.

Гебефренічна.


Кататонічна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест