Психологічні й соціальні наслідки ранніх статевих стосунків 8 клас

Додано: 11 лютого 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 179 разів
6 запитань
Запитання 1

1. Які можливі наслідки ранніх статевих стосунків? Оберіть кілька правильних варіантів

варіанти відповідей

Небажана вагітність

Ризик зараження ВІС/СНІД

Психологічні травми

Зміцнення здоров'я

Запитання 2

2. Старшокласник Дмитро почав зустрічатися з Оленою. Коли їхні стосунки стали дуже близькими, Дмитро сказав що раз дівчина не вступає з ним у статеві стосунки, отже вона його не любить. Дівчина відповіла хлопцеві, що він не правий. А як вважаєте ви?

варіанти відповідей

Якщо дівчина справді його любить, то має погодитись на статеві стосунки

Якщо хлопець любить дівчину, то не буде тиснути на неї та примушувати до статевих стосунків

Запитання 3

3. Андрій і Ніна зустрічаються протягом 6 місяців. Ніна вирішила не мати сексуальних стосунків в цьому віці. Одного разу друзі запросили Ніну та Андрія на вечірку, пообіцяли, що буде весело, що купили пива та можна залишитись на всю ніч. Ніна пам'ятає про своє рішення, але переживає, що Андрій може наполягати. Що ви порадите дівчині?

варіанти відповідей

Нічого страшного, вони давно знають один одного, тож вже можна розпочати статеві стосунки

Є ризик - алкоголь, раджу Ніні та Андрію не вживати алкоголь, та бути твердими у своїх рішеннях. Відпочити з друзями можна без алкоголю та статевих стосунків

Запитання 4

4. У Романа з Олею серйозні стосунки. Оля запросила Романа до себе на обід. Роман знає, що батьки дівчини на роботі до вечора. Це не поганий шанс для першого статевого контакту, але Роман знає, що це може призвести до вагітності та інших наслідків. Однак, він передбачає, що Оля запропонує секс і може покинути його та розповісти подругам, якщо він відмовиться. Що робити Роману?

варіанти відповідей

Відмовитись від обіду, нікуди не йти

Погодитись на пропозицію Олі, адже в них серйозні стосунки, нічого страшного, якщо станеться перший статевий контакт

Піти на обід, але не починати статеві стосунки, обговоривши все з дівчиною. Якщо в них і справді серйозні стосунки то вони поважають думку один одного та не стануть примушувати до статевих стосунків

Запитання 5

5. Надія познайомилася з Сергієм на дискотеці. він їй сподобався. Сергій зустрів її після школи і зробив невеликий подарунок - на знак майбутньої дружби, як він сказав та запросив дівчину погуляти ввечері, подивитися на схід місяця. Надію приваблює Сергій, але вона збентежена цією пропозицією. Що робити дівчині?

варіанти відповідей

Прийняти подарунок та погодитись на зустріч, це класно.

Сказати Сергію, що їй приємно, але вони майже не знайомі, щоб приймати подарунки. Запропонувати піти у кіно, або просто прогулятися, щоб ближче познайомитись

Запитання 6

6. Наталці дуже подрбається десятикласник Максим, він гарний,дотепний. Щоправда, репутація у нього не дуже - багатьох дівчат довів до сліз. Та це лише додавало йому популярності. Одного разу Максим запросив Наталю покататися на мотоциклі. Дівчина одразу погодилася, нарешті її мрія здійснилася. Коли вони залишилися на одинці, то хлопець сказав,якщо Наталя любить його, то повинна довести це та вступити з ним в статеві стосунки. Дівчина здивована, та вагається як вчинити? Що порадите дівчині?

варіанти відповідей

Якщо хлопець і справді їй подобається та ще і привабливий то можна погодитись, вона ж мріяла про це, а раптом це любов

А чому любов потрібно доводити саме так? Якщо хлопець її справді любить, то не буде примушувати та сумніватися. Раджу Наталі не погоджуватись, бо потім буде шкодувати про це. Потрібно відмовити хлопцю.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест