Раціональне харчування - основа нормального обміну речовин

12 запитань
Запитання 1

 

Раціональне харчування-це:

варіанти відповідей

достатнє в кількісному відношенні

повноцінне в якісному відношенні

фізіологічно повноцінне харчування здорових людей

всі відповіді вірні.

Запитання 2

 

Раціональне харчування сприяє

 

варіанти відповідей

 

збереженню здоров'я

 

опору шкідливим факторам довкілля

високій фізичній і розумовій працездатності

 

всі відповіді вірні

Запитання 3

Останній прийом їжі перед сном повинен бути

варіанти відповідей

за 2 години

за 6 годин

за 4 години

Запитання 4

Основні принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

енергетична цінність раціону

належний хімічний склад

добра засвоюваність їжі

всі відповіді вірні

Запитання 5

Основні принципи раціонального харчування

 

варіанти відповідей

здатність їжі створювати відчуття насичення

санітарно-епідемічна безпечність

різноманітність їжі

всі відповіді вірні

Запитання 6


Для нормалізації водного балансу в організмі рекомендовано

варіанти відповідей

вранці натщесерце бажано випити склянку рідини кімнатної температури

інтервал між рідиною і їжею - 30 хвилин

інтервал між їжею і подальшим прийомом рідини -20-30 хвилин

всі відповіді вірні

Запитання 7


Співвідношення між твердою і рідкою частиною їжі під час одного прийому повинна бути не менше:

 

варіанти відповідей

2:1

1:2

1:1

3:1

Запитання 8


 Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше

варіанти відповідей

2 л на добу

1 л на добу

1,5л на добу

4л на добу

Запитання 9

 Кількість прийомів їжі на добу повинна бути

 

 

1-2 з інтервалом між прийомами їжі 3 години

 

5-6 з інтервалом між прийомами 1 година

 

всі відповіді вірні

 

варіанти відповідей

4-5 з інтервалом між прийомами їжі 2 години

2 -3 з інтервалом між прийомами їжі 2 години

5-6 з інтервалом між прийомами їжі 2 години

всі відповіді вірні

Запитання 10

Добовий раціон здорової людини має містити достатню кількість

варіанти відповідей

правильно приготованих страв

поживних речовин

здорової їжі

Запитання 11

Тваринний білок у харчування здорової людини, має складати від добової кількості білка не менше

варіанти відповідей

30%

60%

50%

40%

Запитання 12

Основним ринципом раціонального харчування

варіанти відповідей

збалансоване, повноцінне харчування

теплова обробка продуктів харчування

режим робочого дня та відпочинку

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест