Виберіть оптимальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчуванні дорослої людини, яка займається помірною фізичною і розумовою працею:
Яка основна роль вуглеводів у харчуванні людини?
Виберіть раціональну величину добового калоражу їжі у людини, професія якої пов,язана з помірним фізичним і розумовим навантаженням:
Виберіть характерні ознаки їжі для закону адекватності:
Вживання їжі, яка не повинна містити патогенних бактерій або їх токсинів відповідає закону раціонального харчування:
Інженерно-технічні працівники відносяться до групи інтенсивності праці:
До третьої групи інтенсивності праці відносяться всі, окрім:
Ідеальну масу тіла визначають за формолою:
харчовий статус, при якому перевищення оптимальної маси тіла наступає за рахунок добре розвинутих м,язів, називається:
Визначте оптимальний інтервал між прийомами їжі у здорової дорослої людини:
Яку основну роль відіграють білки у харчуванні людини?
Визначте добову норму жирів у 30-літної медичної сестри терапевтичного відділення:
Яка середня фізіологічна норма вуглеводів в харчовому раціоні дорослої здорової людини?
Виберіть характерні ознаки їжі для закону естетичного задоволення:
до другої групи інтенсивності праці відносяться:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома