РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Додано: 12 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 48 разів
15 запитань
Запитання 1

Виберіть оптимальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчуванні дорослої людини, яка займається помірною фізичною і розумовою працею:

варіанти відповідей

1:1:1

1:2; 2:4

2:2:2

2:2; 5:3

2:3:3,5

Запитання 2

Яка основна роль вуглеводів у харчуванні людини?

варіанти відповідей

щадна

коригуюча

енергетична

антидіабетична

пластична

Запитання 3

Виберіть раціональну величину добового калоражу їжі у людини, професія якої пов,язана з помірним фізичним і розумовим навантаженням:

варіанти відповідей

2800-3000

3500-4000

4000-4500

5100-5500

5600-6000

Запитання 4

Виберіть характерні ознаки їжі для закону адекватності:

варіанти відповідей

їжа має бути приємною на смак

їжа повинна вживатися в сприятливих умовах

харчовий раціона має бути збалансованим за вмістом різних харчових речовин

хімічний склад їжі має відповідати особливостям обмінних процесів конкретної людини

їжа не повинна містити токсичних речовин

Запитання 5

Вживання їжі, яка не повинна містити патогенних бактерій або їх токсинів відповідає закону раціонального харчування:

варіанти відповідей

тимчасового розподілу їжі

санітарної доброякісності та епідемічної безпеки

адекватності

естетичного задоволення

збалансованості

Запитання 6

Інженерно-технічні працівники відносяться до групи інтенсивності праці:

варіанти відповідей

першої

другої

третьої

четвертої

п,ятої

Запитання 7

До третьої групи інтенсивності праці відносяться всі, окрім:

варіанти відповідей

хірурги

водії

текстильники

медичні сестри

залізничники

Запитання 8

Ідеальну масу тіла визначають за формолою:

варіанти відповідей

Амбурже

Брока

Кочергіна

Нечипоренко

Зимницького

Запитання 9

харчовий статус, при якому перевищення оптимальної маси тіла наступає за рахунок добре розвинутих м,язів, називається:

варіанти відповідей

звичайний

оптимальний

надлишковий

недостатній

хворобливий

Запитання 10

Визначте оптимальний інтервал між прийомами їжі у здорової дорослої людини:

варіанти відповідей

1-2 год

2-3 год

3-4 год

5-5,5 год

6-7 год

Запитання 11

Яку основну роль відіграють білки у харчуванні людини?

варіанти відповідей

пластичну

гемостатичну

детоксикуючу

імуностимулюючу

щадну

Запитання 12

Визначте добову норму жирів у 30-літної медичної сестри терапевтичного відділення:

варіанти відповідей

30-35 г

50-66 г

70-80 г

82-84 г

100-110 г

Запитання 13

Яка середня фізіологічна норма вуглеводів в харчовому раціоні дорослої здорової людини?

варіанти відповідей

390-400 г

500-600 г

650-700 г

750-800 г

не більше 800 г

Запитання 14

Виберіть характерні ознаки їжі для закону естетичного задоволення:

варіанти відповідей

їжа має бути приємної на смак

їжа не повинна містити токсичних речовин

їжа не повинна містити патогенних бактерій

їжа не повинна містити токсинів

їжа повинна прийматися у визначений час

Запитання 15

до другої групи інтенсивності праці відносяться:

варіанти відповідей

журналісти

працівники науки

медичні сестри

будівельники

сталевари

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест