Раціональне харчування. Сервірування столу

Додано: 1 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 162 рази
12 запитань
Запитання 1

Основою будь-якого бутерброда є..

варіанти відповідей

Майонез

Хліб

Ковбаса

Сир

Запитання 2

Відкриті бутерброди - це...?

варіанти відповідей

багатошарові бутерброди

шматок хліба, на поверхні якого розміщена начинка

дві тонкі скибки пшеничного хліба

Запитання 3

Послідовність приготування бутербродів така:

1.Приготувати бутерброди.

2. Підготувати хліб та продукти.

3. Подати до столу.

4. Нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти.

5. Оздобити бутерброди для подачі до столу.

варіанти відповідей

1,2,3,4,5

3,4,5,2,1

4,3,1,2,5

2,4,1,5,3

Запитання 4

Канапе - це

варіанти відповідей

невеличкі шматочки хліба

бутерброд з сосискою

крихітні бутерброди масою 10-30 грам

підсмажений бутерброд

Запитання 5

Обов'язкові страви столу до Великодня:

варіанти відповідей

Паска

Галушки

Крашанки, писанки

Омлет

Вівсяна каша

Запитання 6

До гарячих напоїв відносяться:

варіанти відповідей

Чай, лимонад, кава

 Чай, кава, какао

чай, кава, коктейль

чай, кисіль, узвар

Запитання 7

Створення малюнків, фігур чи візерунків за допомогою молока, зубочистки, трафарета називають

варіанти відповідей

Розпис

Відтиск

Латте-арт

Рисунок

Запитання 8

Виберіть правильну послідовність заварювання чаю

1)ополоснути чайник кілька раз окропом;

2) залити чай окропом;

3) засипати порцію сухого чаю у заварник;

4) долити чайник окропом;

5) настоювати 4-5хв.

варіанти відповідей

1,3,2,5,4

1,2,5,4,3

1,3,4,5,2

 1,2,3,4,5

Запитання 9

Овочеві салати - надзвичайно корисні страви, які:

(обрати декілька правильних)

варіанти відповідей

стимулюють апетит

сприяють виділенню шлункових соків

сприяють перетравленню іншої їжі

сприяють засвоєнню організмом людини жирів, білків та вуглеводів

сприяють появі алергічних висипів на шкірі

Запитання 10

Мистецтво художнього нарізання овочів називається...

варіанти відповідей

Шопінг

Карвінг

Дриблінг

Топінг

Запитання 11

Обрати правильні пункти столового етикету:

варіанти відповідей

Користуватись столовими приборами необхідно від краю до центру

Ножі та ложки – праворуч, виделки – ліворуч.

Біля тарілки повинно бути не більше трьох парних приборів.

Класти лікті на стіл доречно

Запитання 12

Для сервірування столу необхідні

варіанти відповідей

столовий посуд

столова білизна

елементи декору

приготовані страви

столові прибори

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест