Робота ДСП при АБ та НАБ

Додано: 22 жовтня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Перед заступанням на чергування черговий по станції зобов’язаний

варіанти відповідей

ознайомитися з планом наступної роботи, наявними вказівками і розпорядженнями, які стосуються приймання та відправлення поїздів і маневрів, наявністю і розташуванням рухомого складу на приймально-відправних коліях, положенням (вільністю або зайнятістю) прилеглих до станцій перегонів (блокділянок). перевірити правильність і надійність закріплення рухомого складу; 

переконатися в справності приладів управління пристроями СЦБ за показаннями контрольних приладів, пристроїв зв’язку, і наявності на приладах управління пломб згідно з описом,перевірити на робочому місці наявність і справність інструменту, сигнального приладдя та інвентарю суворого обліку,ознайомитися із записами у журналі диспетчерських розпоряджень, журналі руху поїздів, книзі попереджень, журналі огляду, журналі поїзних телефонограм та інших книгах й журналах з питань руху поїздів, що ведуться черговим по станції під розпис

виконує окремі нескладні роботи з ремонту та обслуговування електроустаткування , монтує і ремонтує розподільні коробки клемників, запобіжних щитків та освітлювальної арматури. Очищає і продуває стисненим повітрям електроустаткування , здійснює оброблення, зрощування, ізолювання і паяння проводів , прокладає встановлювальні проводи і кабелі. Обслуговує і ремонтує сонячні і вітрові енергоустановки потужністю до 50 кВт. Виконує прості слюсарні, монтажні і теслярські роботи під час ремонту електроустаткування. Вмикає і вимикає електроустаткування і виконує прості вимірювання. Працює пневмо- та електроінструментом. Виконує такелажні роботи із застосуванням простих вантажних засобів і кранів, якими керують з підлоги. Перевіряє і вимірює мегомметром опір ізоляції розподільної мережі статорів та роторів електродвигунів, обмоток трансформаторів, уводів і виводів кабелів.

встановити та охороняти переносні сигнали та петарди, встановити сигнальні знаки, що загороджують місце проведення колійних робіт, стежить за поїздами, які перебувають у русі і своєчасно подає звукові та видимі сигнали керівнику колійних робіт, знімати сигнали загороджень та петард з дозволу керівника колійних робіт.

Запитання 2

Заступання на чергування оформляється записом за формою

варіанти відповідей

“Наказ № …. Дата …. Час (год …. хв…) Дозволяю відправити поїзд №…. зі станції по….головній колії при забороняючому показанні вихідного світлофора (літер) …. Перегін (….головна колія перегону) … від зустрічних поїздів вільний. ДНЦ… (прізвище).” 

 “......”.........................200...р.......................год .................хв Чергування прийняв ДСП ........................... (прізвище) (підпис) “.......”.......................200....р ........................год .................хв. Чергування здав ДСП ................................... (прізвище) (підпис)

 “Черговому по станції … . Дозволяю подати на станцію … блокувальний сигнал прибуття поїзда №….. за допомогою допоміжної кнопки (штучного спрацьовування педальної замички). ДНЦ… (прізвище)”. 

 “......”.........................200...р.......................год .................хв Чергування прийняв ДНЦ ........................... (прізвище) (підпис) “.......”.......................200....р ........................год .................хв. Чергування здав ДНЦ ................................... (прізвище) (підпис)

Запитання 3

При заступанні на чергування в якому журналі робиться запис

варіанти відповідей

ДУ-1

ДУ-2

ДУ-1Л

ДУ-4

Запитання 4

Колійна записка має форму

варіанти відповідей

ДУ-50

ДУ-52

ДУ-54

ДУ-56

Запитання 5

Дозвіл на відправлення поїзда при закритому сигналі має форму

варіанти відповідей

ДУ-59

ДУ-54

ДУ-50

ДУ-52

Запитання 6

Дозвіл на відправлення поїзда при забороняючому сигналі має форму

варіанти відповідей

ДУ-50

ДУ-52

ДУ-54

ДУ-59

Запитання 7

Повідомлення про рух поїзда на одноколійних перегонах при перерві дій всіх засобів сигналізації та зв'язку

варіанти відповідей

ДУ-55

ДУ-52

ДУ-59

ДУ-50

Запитання 8

При приготуванні маршрута на відправлення поїзда зі станції при НАБ , яка форма перемовин повинна бути

варіанти відповідей

" Можу відправити поїзд №...... о .......год......хв ДСП станції …. (прізвище)”, ДСП сусідньої станції "Очікую поїзд №...... ДСП станції …. (прізвище)”

" Можу прийняти поїзд №...... о .......год......хв ДСП станції …. (прізвище)”, ДСП сусідньої станції "Очікую поїзд №...... ДНЦ станції …. (прізвище)”

Поїзд № ......... прибув (повернувся) о ......год ....хв. ДСП станції …. (прізвище)”. ДСП станції “Б” повторює текст сповіщення зі станції “А”. ДСП станції “А”, впевнившись, що сповіщення прийнято правильно ДСП станції “Б”, підтверджує його словом “вірно” і тільки після цього дозволяється відключитись від зв’язку обом ДСП 

“За поїздом № … відправився (пройшов) поїзд № … о … год. … хв.” ДСП станції …. (прізвище)” ДСП станції “А”, впевнившись, що сповіщення прийнято правильно ДСП станції “Б”, підтверджує його словом “вірно” і тільки після цього дозволяється відключитись від зв’язку обом ДСП 

Запитання 9

При несправності колій, стрілочних переводів, пристроїв СЦБ та зв’язку, контактної мережі, пристроїв електропостачання, спрацювання засобів автоматичного контролю технічного стану рухомого складу, робиться запис у журнал форми 

варіанти відповідей

ДУ-3

ДУ-44

ДУ-46

ДУ-47

Запитання 10

Припинення дії блокування внаслідок її несправності з переходом на телефонні засоби зв’язку проводиться за реєстрованим наказом за формою

варіанти відповідей

“Наказ № … Дата … Час (год….хв…) У зв’язку з несправністю автоблокування з … годин … хвилин по парній (непарній) колії перегону … (на перегоні … ) дія автоблокування припиняється і встановлюється рух поїздів за телефонними засобами зв’язку за правилами двоколійного (одноколійного) руху. ДНЦ … (прізвище)”.

“Наказ № … Дата … Час (год….хв…) У зв’язку з несправністю автоблокування з … годин … хвилин по парній (непарній) колії перегону … (на перегоні … ) дія автоблокування припиняється і встановлюється рух поїздів за телефонними засобами зв’язку за правилами двоколійного (одноколійного) руху. ДСП … (прізвище)”.

“Наказ № … Дата … Час (год….хв…) У зв’язку з несправністю блокування з … годин … хвилин по парній (непарній) колії перегону … (на перегоні … ) дія блокування припиняється і встановлюється рух поїздів за телефонними засобами зв’язку за правилами двоколійного (одноколійного) руху. ДНЦ … (прізвище)”.


“Наказ № … …год…. хв На підставі повідомлення ШН … наказ № … від “___”____200___року відміняється. З … годин … хвилин по парній (непарній) колії перегону … (на перегоні) відновлюється рух поїздів за блокуванням. ДНЦ … (прізвище)”.


Запитання 11

Якщо при правильно встановленому маршруті і вільній (за показаннями приладів управління) першій блок-ділянці вихідний світлофор не відкривається, поїзд може бути відправлений на двоколійний перегін по правильній колії за реєстрованим наказом чергового по станції, що передається через радіозв’язок машиністу поїзда, який відправляється, за формою

варіанти відповідей

“Наказ № … Дата … Час (год …, хв….) Машиністу поїзда № … Дозволяю відправитися з … колії по …головній колії при забороняючому показанні вихідного (маршрутного) світлофора (літер) …., і рухатися до першого прохідного (вихідного, маршрутного) світлофора (літер) …., а далі керуватися сигналами автоблокування. ДСП (прізвище)”. 


 “Наказ № …. Дата …. Час (год …. хв…) Дозволяю відправити поїзд №…. зі станції по….головній колії при забороняючому показанні вихідного світлофора (літер) …. Перегін (….головна колія перегону) … від зустрічних поїздів вільний. ДНЦ… (прізвище).” 


“Наказ № … Дата … Час (год …, хв….) Машиністу поїзда № … Дозволяю відправитися з … колії по …головній колії при забороняючому показанні вихідного (маршрутного) світлофора (літер) …., і рухатися до першого прохідного (вихідного, маршрутного) світлофора (літер) …., а далі керуватися сигналами автоблокування. ДНЦ (прізвище)”. 


“Наказ № … Дата … Час (год … хв…) Машиністу поїзда № … Дозволяю відправитися з колії … по … головній колії при забороняючому показанні вихідного світлофора (літер) …, і рухатися до вхідного світлофора (літер)… станції … “. ДСП (прізвище)”

Запитання 12

Дозвіл на приймання поїзда по готовому маршруту і приймання поїзда при забороняючому показанні вхідного світлофора має форму

варіанти відповідей

ДУ-55

ДУ-59

ДУ-58

ДУ-56

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест