Робота в цеху для миття посуду

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
11 запитань
Запитання 1

Для чого призначена мийна столового посуду ?

варіанти відповідей

для миття столового посуду;

для миття столових приборів;

для миття кухонного та столового посуду.

Запитання 2

Для миття тарілок в ручний спосіб використовують таку кількість ванн:

варіанти відповідей

п’ять;

дві;

три;

чотири.

Запитання 3

Для миття склянного посуду у ручний спосіб використовують таку кількість ванн:


варіанти відповідей

дві;

чотири;

три;

п’ять

Запитання 4

Столові прибори після миття піддають дезінфекції таким способом:

варіанти відповідей

кип’ятять протягом 10 хв;

прожарюють у жаровій шафі протягом 2-3 хв

витримують 5хв у 1% розчині хлорного вапна.

Запитання 5

В якому порядку здійснюють миття столового посуду?

варіанти відповідей

очищення від залишків їжі,миття у І ванні з додаванням миючих засобів, ополіскування під проточною водою у ІІ ванні, сушіння;

миття у І ванні з додаванням миючих засобів, миття у ІІ ванні з додаванням миючих засобів у 2 рази менше, ополіскування під проточною водою у ІІІ ванні, сушіння

очищення від залишків їжі,миття у І ванні з додаванням миючих засобів, миття у ІІ ванні з додаванням миючих засобів у 2 рази менше, ополіскування під проточною водою у ІІІ ванні, сушіння.

Запитання 6

Для миття кухонного посуду використовують таку кількість ванн:

варіанти відповідей

одну;

дві;

три;

чотири.

Запитання 7

Як зберігають скляний посуд після миття?


варіанти відповідей

зберігають у спеціальних ємностях у перевернутому вигляді в шафах;

зберігають на стелажах;

зберігають у шафах .          

Запитання 8

Дезінфекція столового посуду проводиться:

варіанти відповідей

один раз в кінці робочого дня;

один раз в тиждень;

один раз в місяць.

Запитання 9

Чистий кухонний посуд зберігають на стелажах на висоті :


варіанти відповідей

не менше 0,5 м від підлоги.

не менше 1 м від підлоги.


не менше 1,5 м від підлоги

Запитання 10

Як миють обробні дошки та деревяний інвентар?

варіанти відповідей

миють у І ванні з додаванням миючих засобів, ополіскують під проточною водою у ІІ ванні, ошпарюють окропом, просушують на стелажах, поклавши на ребро.

миють у І ванні з додаванням миючих засобів, ополіскують під проточною водою у ІІ ванні, просушують на стелажах, поклавши на ребро.

миють у І ванні з додаванням миючих засобів, ополіскують під проточною водою у ІІ ванні, просушують на стелажах.

Запитання 11

Перед роботою, після відвідування туалету, після прибирання кухар повинен:

варіанти відповідей

мити руки теплою водою з милом , а потім споліскувати 1 % - ним розчином хлорного вапна;

мити руки теплою водою з милом;

мити руки теплою водою з милом i щіткою (до ліктів), а потім споліскувати 0,2 % - ним розчином хлорного вапна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест