РОЗДІЛ І. ОСНОВИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Додано: 22 вересня 2022
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 375 разів
8 запитань
Запитання 1

Колективна безпека — система колективних дій держав і товариств з метою захисту від внутрішніх і зовнішніх загроз.Найбільші військові блоки, одним з принципів яких є колективна безпека: (НАТО),( УНАСУР), (ШОС, ОДКБ),( АС). Оберіть, правильний колір альянсу, орієнтуючись на подану карту світу.

варіанти відповідей

НАТО (Синій)

НАТО (Голубий)

УНАСУР (Зелений)

УНАСУР (Червоний)

ШОС, ОДКБ (Голубий)

ШОС, ОДКБ (Зелений)

АС (Зелений)

АС (Синій)

Запитання 2

Національна безпека України - це...

варіанти відповідей

 ...– сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії і надання колективної допомоги.

...– це захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в різних сферах життєдіяльності від внутрішніх та зовнішніх реальних або потенційних загроз.

 ...– це захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в різних сферах життєдіяльності від внутрішніх та зовнішніх загроз.

Запитання 3

Гібридна війна – це...

варіанти відповідей

…- війна, в якій основним засобом озброєння є ядерна зброя.

...- війна з поєднанням в застосуванні конвенційної зброї, партизанської війни, тероризму, кібервійни, торгових війн, патентних війн, реваншистських рухів, пропаганди.

...- складне суспільно-політичне явище, пов'язане з розв'язанням суперечностей між державами, народами, національними й соціальними групами з переходом до вжитку засобів збройної боротьби, що відбувається у формі бойових дій між їхніми збройними силами.

Запитання 4

Воєнна доктрина України (ВОД) - це

варіанти відповідей

...- складова частина концепції національної безпеки, становить сукупність основоположних настанов і принципів щодо організації та забезпечення безпеки особи, народу і держави шляхом політичних, дипломатичних, економічних та воєнних заходів.

...-складова частина концепції національної безпеки, забезпечення безпеки особи, народу і держави шляхом політичних, дипломатичних, економічних та воєнних заходів.

Запитання 5

Що є пріоритетами національних інтересів

України

варіанти відповідей

гарантування конституційних прав і свобод людини і громадянина.

забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України, заборона використання російської, інших мов національних меншин України.

захист державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності державних кордонів, недопущення втручання у внутрішні справи України.

забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України, гарантування вільного розвитку, використання і захисту російської, інших мов національних меншин України.

Запитання 6

Національний спротив в Україні — визначається Законом України «Про основи національного спротиву». Складовими національного спротиву є...

варіанти відповідей

рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

тереторіальна оборона.

збройні сили України.

Запитання 7

Метою національного спротиву в Україні є...

варіанти відповідей

підвищення обороноздатності держави.

надання обороні України всеохоплюючого характеру.

сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

Запитання 8

Кібербезпека - це...

варіанти відповідей

наявні та потенційно можливі явища і чинники, що створюють небезпеку життєво важливим національним інтересам України у кіберпросторі, справляють негативний вплив на стан кібербезпеки держави, кібербезпеку та кіберзахист її об’єктів

спрямовані (навмисні) дії в кіберпросторі, які здійснюються за допомогою засобів електронних комунікацій (включаючи інформаційно-комунікаційні технології, програмні, програмно-апаратні засоби, інші технічні та технологічні засоби і обладнання) та спрямовані на досягнення однієї або сукупності таких цілей: порушення конфіденційності, цілісності, доступності електронних інформаційних ресурсів, що обробляються (передаються, зберігаються) в комунікаційних та/або технологічних системах, отримання несанкціонованого доступу до таких ресурсів; порушення безпеки, сталого, надійного та штатного режиму функціонування комунікаційних та/або технологічних систем; використання комунікаційної системи, її ресурсів та засобів електронних комунікацій для здійснення кібератак на інші об’єкти кіберзахисту


сукупність політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів, які здійснюються в кіберпросторі та спрямовані на забезпечення захисту суверенітету та обороноздатності держави, запобігання виникненню збройного конфлікту та відсіч збройній агресії

 захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства та держави під час використання кіберпростору, за якої забезпечуються сталий розвиток інформаційного суспільства та цифрового комунікативного середовища.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест