Розв’язування логічних задач

Розв'язати логічні задачі використовуючи найпростіший спосіб вирішення та запишіть рішення в робочий зошит.

Додано: 11 січня
Предмет: Математика, 5 клас
4 запитання
Запитання 1

97 бейсбольних команд беруть участь у щорічному турнірі. У цьому турнірі переможець вибирається за старою системою виключення. Тобто ці 97 команд розбиваються на пари і команди кожної пари грають один проти одного. Після того, ті команди, що програли виключаються, переможці знову діляться на пари, і т.д. Скільки ігор потрібно зіграти, щоб визначити чемпіона? 

варіанти відповідей

96

86

68

Запитання 2

Сто школярів одночасно вивчали англійську і німецьку мови. Після закінчення курсів вони складали іспит, який показав, що 10 школярів не освоїли ні ту, ні іншу мови. З решти німецьку здали 75 чоловік, а англійську - 83. Скільки школярів володіє обома мовами? 

варіанти відповідей

96

86

68

Запитання 3

Один чоловік випиває бочечку квасу за 14 днів, а разом з жінкою таку ж бочечку квасу за 10 днів. Потрібно дізнатися, за скільки днів жінка одна випиває таку ж бочечку квасу.

варіанти відповідей

53

35

48

36

Запитання 4

Пішов мисливець на полювання з собакою. Йдуть вони лісом, і раптом собака побачив зайця. За скільки стрибків собака наздожене зайця, якщо відстань від собаки до зайця рівна 40 стрибків собаки і відстань, яку пробігає собака за 5 стрибків, заєць пробігає за 6 стрибків? (Стрибки собака і заєць роблять одночасно).

варіанти відповідей

240

420

220

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест