Салати. Технологія приготування їжі.

Швидка перевірка засвоєння нового матеріалу учнями всього класу

Додано: 17 січня
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Салат - це ...

Оберіть правильне закінчення твердження

варіанти відповідей

Страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих дрібно покришених шматочків продуктів з додаванням різних заправок, прянощів

Страва, що готується із дрібно покришених шматочків тільки сирих овочів

Страва, що готується із дрібно покришених шматочків варених овочів без додавання прянощів та заправок

Запитання 2

Продукти в салаті мають бути ...

варіанти відповідей

охолодженими

гарячими

мороженими

Запитання 3

Овочеві салати - надзвичайно корисні страви, які ...

Правильних відповідей може бути декілька

варіанти відповідей

стимулюють апетит

сприяють виділенню шлункових соків

сприяють перетравленню іншої їжі

сприяють засвоєнню організмом людини жирів, білків та вуглеводів

сприяють появі алергічних висипів на шкірі

Запитання 4

Для покращення травлення салати вживають ...

варіанти відповідей

перед основними стравами

після соків, кави, чаю

після перших страв (супів, борщу тощо)

Запитання 5

Який посуд використовують для приготування і подавання салату?

варіанти відповідей

металевий

скляний, емальований, пластмасовий, дерев`яний або керамічний

із сплавів різних металів

Запитання 6

Чи вірне твердження, що овочі для салатів можна приготувати за кілька годин, але нарізати їх треба тільки перед споживанням?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Форма нарізання овочів кубиками, часточками, соломкою, кружальця, кільцями, півкільцями залежиться від виду овочів і конкретного салату?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 8

Нове мистецтво художнього нарізання овочів називається ...

варіанти відповідей

карвінг

шопінг

топінг

Запитання 9

При нарізанні якого найпоширенішого шкідливого коренеплода, можна довести людину до сліз?

варіанти відповідей

цибулі

буряку

моркви

Запитання 10

Як впливає на організм людини споживання салатів, особливо із сирих овочів та зелені?

варіанти відповідей

покращує травлення і збуджує апетит

погіршує травлення та викликає залежність

покращує роботу м`язів

Запитання 11

Незаправлені салати повинні зберігатися в холодильнику ...

варіанти відповідей

не більше ніж 12 годин

не більше ніж 20 годин

не більше ніж 25 годин

Запитання 12

Заправлені салати повинні зберігатися в холодильнику ...

варіанти відповідей

не більше ніж 6 годин

не більше ніж 12 годин

не більше ніж 24 години

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест