Салати. Значення овочів в харчуванні людини

Додано: 20 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 304 рази
10 запитань
Запитання 1

До хачових продуктів рослинного походження належать:

варіанти відповідей

картопля

яйця

сир

м'ясо

Запитання 2

Які продукти належать до овочів;

варіанти відповідей

капуста

яблука

полуниця

горіхи

Запитання 3

Овочі НЕ є основним джерелом:

варіанти відповідей

білків

каротину

вуглеводів

вітаміну С

Запитання 4

Яку назву мають страви, приготовлені без м'яса:

варіанти відповідей

сироїдні

вегетеріанські

м'ясоїдні

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

холодна страва, що готується з різних сирих, запечених, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів

страва, що подається після обіду, тобто основних страв ( наприкінці трапези)

страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів,основний інгредієнт - буряк

Запитання 6

Вінегрет - це

варіанти відповідей

салат з філе оселедця,овочів, яєць

страва із суміші картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі та цибулі

 гарнір з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки

салат із вареної,сирої,свіжої моркви та капусти

Запитання 7

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

лимонним соком,приправами

салатними заправками, майонезом, сметаною

кетчупом,водою,сиром

Запитання 8

Що неприпустимо для виготовлення та подачі салату:

варіанти відповідей

брудні краї посуду для салату

зів'яла зелень

продукти акуратно нарізані

колір,смак відповідає продуктам

Запитання 9

Яке значення для людини мають овочі:

варіанти відповідей

лікувальне

дієтичне

збуджують апетит

 не сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

Запитання 10

Яка потреба в калоріях у підлітків?

варіанти відповідей

2680 Ккал

2000Ккал

3260Ккал

230Ккал

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест