Санітарно-гігієнічні вимоги до розміщення та об’ємно-планувальних рішень закладів ресторанного господарства.

Додано: 22 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 80 разів
21 запитання
Запитання 1

Вибір ділянки для закладу ресторанного господарства узгоджується з

варіанти відповідей

Санепідемстанцією

Держпродспоживслужбою

Міськвиконкомом

Обласною радою

Запитання 2

Заклад ресторанного господарства повинен бути віддаленим від звалища не менше, ніж на

варіанти відповідей

100-1000 м

50-500 м

1000 м

500 м

Запитання 3

Ступінь забудови ділянки для закладу ресторанного господарства не повинен перевищувати

варіанти відповідей

20%

30%

50%

60%

Запитання 4

Сміттєзбірники розміщують на майданчику з твердим покриттям, на відстані від вікон і дверей виробничих приміщень, не менше ніж

варіанти відповідей

25 м

10 м

20 м

100 м

Запитання 5

Усі виробничі приміщення розміщують на цю сторону

варіанти відповідей

північну

південну

східну

західну

Запитання 6

У житлових будівлях проєктують кафе та їдальні з кількістю місць не більше ніж

варіанти відповідей

25

50

100

150

Запитання 7

Складські приміщення розташовують

варіанти відповідей

у підвалі

на верхньому поверсі

на першому поверсі

всі відповіді вірні

Запитання 8

Виберіть правильні твердження

варіанти відповідей

Складські приміщення не повинні бути прохідними.

Складські приміщення дозволяється проєктувати прохідними з входом через тамбур.

Складські приміщення не дозволяється планувати поряд з котельними, душовими.

Складські приміщення не дозволяється планувати поряд з виробничими.

Запитання 9

Площа охолоджувальної камери повинна бути не менше ніж

варіанти відповідей

1 м2

2 м2

5 м2

10 м2

Запитання 10

Комори для овочів розміщуються поблизу

варіанти відповідей

завантажувальної

гарячих цехів

кондитерських цехів

холодних цехів

Запитання 11

Ділянка виробництва, що оснащується необхідним обладнанням для здійснення технологічного процесу називається

варіанти відповідей

цехом

робочим місцем

технологічною лінією

виробничим процесом

Запитання 12

Температура повітря у виробничих приміщеннях повинна бути в межах

варіанти відповідей

12-150С

15-160С

16-180С

18-220С

Запитання 13

Проєктування овочевого цеху повинно бути максимально ізольовано від

варіанти відповідей

доготівельних цехів

комори для овочів

кондитерських цехів

мийних

Запитання 14

Висота виробничих приміщень має бути не менше ніж

варіанти відповідей

2,5-3,0 м

2,0-3,5 м

3,0-3,3 м

2,5-3,5 м

Запитання 15

Кондитерський цех дозволяється розміщувати поряд з

варіанти відповідей

складськими приміщеннями

заготівельними цехами

виробничими приміщеннями

коморою для сипких продуктів

Запитання 16

Охолоджувальна камера для харчових відходів проєктується

варіанти відповідей

на першому поверсі

на сотанньому поверсі

в цокольному приміщенні

в господарській зоні

Запитання 17

Кількість місць в гардеробі повинна

варіанти відповідей

відповідати кількості місць в залі

бути на 5 місць більше, ніж кількість місць в залі

бути на 5 місць менше, ніж кількість місць в залі

бути не менше 100

Запитання 18

Висота побутових приміщень має бути не меншою ніж

варіанти відповідей

1,5 м

2,0 м

2,5 м

3,0 м

Запитання 19

Висота побутових приміщень має бути не меншою ніж

варіанти відповідей

1,5 м

2,0 м

2,5 м

3,0 м

Запитання 20

Торговельні приміщення розміщують переважно

варіанти відповідей

в підвальних приміщеннях

у наземних поверхах

Запитання 21

У виробничих приміщеннях стіни повинні бути оздоблені кахлями заввишки

варіанти відповідей

1,0 м

1,2 м

1,7 м

1,5 м

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест