Санітарно-гігієнічні вимоги до утримання закладів ресторанного господарства та особистої гігієни персоналу

Додано: 20 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 370 разів
16 запитань
Запитання 1

Прибирання території закладу ресторанного господарства проводиться


варіанти відповідей

у міру необхідності

раз у два дня

щодня

щотижня

Запитання 2

Кожен працівник закладу ресторанного господарства повинен мати комплекти санітарного одягу не менше ніж


варіанти відповідей

2

3

4

5

Запитання 3

Зміна санітарного одягу проводиться не рідше ніж


варіанти відповідей

щодня

щотижня

один раз на два дні

один раз на три дні

Запитання 4

Металевий інвентар після миття і ополіскування


варіанти відповідей

насухо витирають

дезінфікують 2% розчином хлорного вапна

зберігають в шафах

прокалюють у жаровій шафі

Запитання 5

Робочу поверхню колоди для розрубування м’яса по закінченню роботи


варіанти відповідей

зачищають ножем і посипають сіллю

зачищають ножем і миють гарячою водою

миють гарячою водою з миючим засобом

миють і дезінфікують

Запитання 6

Тільки для короткочасного зберігання їжі може використовуватися посуд виготовлений з


варіанти відповідей

алюмінію

фарфору

фаянсу

кераміки

Запитання 7

У закладах ресторанного господарства повинні бути комплекти обробних дошок і ножів в кількості не менше ніж


варіанти відповідей

2

3

4

5

Запитання 8

Ванни для миття посуду виготовляють з


варіанти відповідей

алюмінію

міді

нержавіючої сталі

заліза

Запитання 9

Ширина робочого місця біля плити на одного працівника повинна становити не менше ніж


варіанти відповідей

1 м

1,25 м

1,5 м

2 м

Запитання 10

До фізичної дезінфекції відносять

варіанти відповідей

пару

хлорне вапно

кварцювання

дезактин

Запитання 11

Які пакувальні матеріали використовують


варіанти відповідей

вініпласт

скло

алюмінієву фальгу

поліетилен

Запитання 12

В закладах ресторанного господарства не допускається обладнання

варіанти відповідей

нержавіючої сталі

оцинкованої сталі

нелудженої міді

дюралюмінію

Запитання 13

Хімічній дезінфекції не піддаються


варіанти відповідей

кухонний посуд

столовий посуд

столові прибори

таці (підноси)

Запитання 14

Цей вид прибирання проводиться при переході від однієї операції до іншої

варіанти відповідей

основне

поточне

генеральне

санітарний день

Запитання 15

Столовий посуд дезінфікують розчином хлорного вапна з концентрацією

варіанти відповідей

0,1%

0,5%

0,2%

1,0%

Запитання 16

Столовий посуд миють у ваннах з скількома відділами

варіанти відповідей

2

3

4

5

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест