Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її смак:
Встановіть послідовність формування відчуття запаху:
1. подразнення рецепторів
2. проміжний мозок
3. нюховий центр кори головного мозку
4. нервовий імпульс
5. нюховий нерв
Що зображено на малюнку
На яку зону язика треба покласти цукерку, щоб відчути її смак?
Отит – це запалення вуха:
У стані страху зіниці:
Яке явище зображено на малюнку:
Укажіть, до складу якого апарату ока входять брови, повіки, вії та слізні протоки:
Укажіть, де міститься зоровий пігмент родопсин:
Укажіть, як називають місце виходу зорового нерва із сітківки:
Укажіть, які структури сполучає євстахієва труба:
Укажіть, де знаходяться слухові рецептори в людини:
Укажіть, який вчений розобив учення про аналізатори:
Сенсорна система дотику (тактильна) – це система, яка забезпечує відчуття :
Найчутливіша шкіра :
Види дотикових рецепторів:
На 1 кв.см шкіри розташовано :
Види болю :
Порушення зору:
Орган слуху у людини складається з частин:
До складу середнього вуха входять слухові кісточки :
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома