В. І. Соболь. Біологія. Довідник і тестові завдання. - Кам'янець-Подільський, 2018 р.
Перетворення енергії подразників у нервові імпульси здійснюється
Центральним відділом аналізатора є
Рецептори смаку належать до
Здатність пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності подразника, - це така властивість сенсорних систем, як
Прозора передня частина білкової оболонки, яка пропускає і заломлює промені світла та захищає око від пошкоджень, - це
Ділянка в центрі сітківки, де містяться переважно колбочки, яка вважається місцем найкращого бачення, - це
Чорний пігмент сітківки, який поглинає світло і перешкоджає відбиттю й розсіюванню променів, називається
Здатність ока сприймати предмети на різних відстаннях, - це
До середнього вуха не належить
Нюхова зона розташована в такій частці півкуль, як
Провідниковий відділ смакового аналізатора представлений нервом
Частина внутрішнього вуха з отолітовими апаратами на внутрішній поверхні, називається
Ділянки внутрішньої поверхні овального і круглого мішечків, у яких розрізняють волоскові клітини, мембрану отолітів, опірні клітини, - це
Тактильними рецепторами називають рецептори
Центр терморегуляції розташований у
Вищим центром больової чутливості є
Внутрішні механорецептори м'язів, сухожилок, суглобів і фасцій, - це
Найбільше у шкірі людини рецепторів
Інтероцептивна зона (зона чутливості внутрішніх органів) вісцеральної сенсорної ситеми розташована в частці
Сенсорна система, за допомогою якої людина отримує найбільшу кількість інформації, - це
Причиною короткозорості є
Причиною далекозорості є
Причиною косоокості є
Центр рухової активності знаходиться у
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома