Перетворення енергії подразників на нервові імпульси здійснюється:
Здатність пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності подразника - це:
Здатність сприймати предмети на різних відстанях - це:
Рецептори смаку належать до:
Прозора передня частина білкової оболонки, що пропускає та заломлює промені світла - це:
Колір людських очей визначається:
Акомодація - це властивість:
Найбільший коефіцієнт заломлення має:
До середнього вуха не належить:
Окрім елементів слухового аналізатора, яку ще важливу структуру має завиток:
До середнього вуха не належить:
Шкіра не містить рецепторів:
Центр слуху розташований у долях головного мозку:
Тактильними називають рецептори:
Центр терморегуляції розташований у:
Вищим центром больової чутливості є:
У якій частці півкуль великого мозку розташовані нюхова, смакова, й слухова зони?
Орган рівноваги людини називається:
Внутрішні механорецептори м'язів, сухожилок, суглобів і фасцій - це:
Чутлива зона вісцеральної сенсорної системи розташована в частці:
Найбільше у шкірі людини рецепторів:
Сенсорна система, за допомогою якої людина отримує набільшу кількість інформації, - це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома