Прозора частина білкової оболонки, що пропускає і заломлює світло
Який із утворів оптичної системи ока регулює надходження світла до сітківки?
Зазначте правильну послідовність частин зорового аналізатора:
Зорова зона розташована в частці кори великих півкуль:
У нервовому проведенні збудження беуть участь
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її смак:
Вестибулярний апарат належить до сенсорної системи:
Які органи належать до вестибулярного апарату:
Порожнина середнього вуха заповнена:
Слухова труба сполучає порожнину середнього вуха з:
Де відбувається обробка звукової інформації?
Кислий смак краще сприймається на :
У скроневій ділянці кори великого мозку розташовані центральні ділянки таких сенсорних систем:
Де розташована зона шкірно-м'язової чутливості?
Зовнішнє вухо характерно:
Кісточки молоточок, коваделко і стремінце знаходяться:
Причинами погіршення слуху можуть бути:
Вкажіть, як називається здатність рецепторів пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності дії подразника...
Різницю тиску по обидва боки барабанної перетинки вирівнює...
До периферичного відділу слухової сенсорної системи належить...
Проведення нервового збудження, що виникає в смакових рецепторах, здійснюють
Нюх - це
Де фокусується зображення від предмета у разі далекозорості:
Яка кісточка є слуховою і з'єднана з барабанною перетинкою?
У сітківці ока розрізняють кількість типів колбочок:
Кислий смак краще сприймається на :
До складу середнього вуха належать:
На малюнку цифрою чотири позначено:
Виберіть ознаки, що характеризують зображені утвори:
Допоміжні апарати ока складаються з:
На гостроту нюху людини впливають:
Якою цифрою на малюнку позначено ділянку язика, що сприймає гірке?
Які органи належать до вестибулярного апарату:
Укажіть ознаку оптичної системи ока:
Яка хвороба виникає через відсутність певних типів колбочок?
Узагальніть сприйняття предметів, зображених на малюнку?
Для запобігання короткозорості під час читання книжку слід тримати на відстані (см):
Звук підсилює:
У людини розрізняють основних сенсорних систем:
Виберіть вірну відповідність типів смакових відчуттів із ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні.
1 гіркий......................А кінчик язика
2 кислий....................Б біля основи язика
3 солоний..................В краї язика ближче до основи
4 солодкий................Г краї язика ближче до верхівки
.................................Д нижня поверхня язика
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома