Сенсорні системи болю, смаку, нюху, рівноваги.

Додано: 5 травня 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 102 рази
10 запитань
Запитання 1

Укажіть тип рецепторів, до яких належать рецептори смаку:

варіанти відповідей

а) механорецептори;

б) хеморецептори;

в) фоторецептори;

г) терморецептори

Запитання 2

Виберіть сенсорну систему, до якої належить вестибулярний апарат:

варіанти відповідей

а) слухова;

в) рухова;

г) рівноваги

Запитання 3

Укажіть орган, де найбільше міститься больових рецепторів:

варіанти відповідей

а) артерії;

б)шкіра;

в) шлунок;

г) вени

Запитання 4

Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її запах:

варіанти відповідей

а) газоподібний;

б) рідкий;

в) твердий.

Запитання 5

Виберіть орган ротової порожнини, який містить різні смакові рецептори:

варіанти відповідей

а) зуби;

б) язик;

в) слинні залози;

г) піднебіння

Запитання 6

Укажіть частину язика, де розташовані рецептори, які розрізняють смак солодкого: .

варіанти відповідей

а) кінчик;

б) корінь;

в) краї;

г) кінчик і краї.

Запитання 7

Які рецептори забезпечують сприйняття хімічної інформації запахів?

варіанти відповідей

фоторецептори

фонорецептори

терморецептори

хеморецептори

Запитання 8

Які рецептори сприймають хімічні впливи середовища?

варіанти відповідей

дотикові й температурні

нюхові й смакові

світлові й звукові

больові й звукові

Запитання 9

Яка ділянка язика найчутливіша до солодкого?

варіанти відповідей

корінь язика

тіло язика

боки язика

кінчик язика

Запитання 10

Чому при яскравому світлі краще сприймається смак їжі?

варіанти відповідей

зорові й смакові нерви поєднуються

відбувається взаємодія чутливих зон

впливи сприймаєть ті самі рецептори

смакові рецептори можуть сприймати світло

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест