Сенсорні системи смаку і нюху

Додано: 5 квітня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 877 разів
12 запитань
Запитання 1

Встановіть відповідність між типами смакових відчуттів і ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:

Смакові відчуття ........................ Ділянки язика

гіркий ...........................................А кінчик язика

2 кислий .........................................Б корінь язика

3 солоний ...................................... В краї язика

4 солодкий ................................... Г кінчик і краї язика

................................ Д нижня поверхня язика

варіанти відповідей

1Б 2В 3Г 4А

1А 2Б 3В 4Г

1Г 2Б 3А 4Д

1Д 2В 3А 4Б

Запитання 2

У яких ділянках кори головного мозку аналізуються нюхові подразнення?

варіанти відповідей

лобовій

потиличній

тім'яній

скроневій

Запитання 3

Цифрою 6 позначено

варіанти відповідей

хеморецептори

фоторецептори

механорецептори

терморецептори

Запитання 4

Хеморецептори смакового аналізатора розташовані:

варіанти відповідей

ротовій порожнині

на поверхні язика

під язиком

на піднебінні

Запитання 5

Рецептори язика належать до групи:

варіанти відповідей

фоторецепторів

хеморецепторів

терморецепторів

механорецепторів

Запитання 6

Скільки смаків можуть розрізняти рецептори людини?

варіанти відповідей

 4 

1000

10 тис

40

Запитання 7

У носовій порожнині людини міститься нюхових рецепторів

варіанти відповідей

10 млн

10 тис

1

4

Запитання 8

У якій частці кори великого мозку розташований смаковий центр?

варіанти відповідей

лобовій

тім'яній

скроневій

потиличній

Запитання 9

До якого смаку люди є найчутливішими?

варіанти відповідей

солоного

солодкого

кислого

гіркого

Запитання 10

Найменша концентрація речовини, що спричиняє відчуття запаху, визначає:

варіанти відповідей

гостроту смаку

гостроту нюху

нюхові властивості

гостроту зору

Запитання 11

Оптимальна температура для розпізнавання смаків:

варіанти відповідей

+20'С... +24'С

+30'С

+15'С...+20'С

0'С...+15'С

Запитання 12

Мінімальна концентрація речовин, за якої людина може визначити її смак:

варіанти відповідей

гострота смаку

гострота нюху

смаковий поріг

сприйняття смаку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест