Встановіть відповідність між типами смакових відчуттів і ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:
Смакові відчуття ........................ Ділянки язика
1 гіркий ...........................................А кінчик язика
2 кислий .........................................Б корінь язика
3 солоний ...................................... В краї язика
4 солодкий ................................... Г кінчик і краї язика
................................ Д нижня поверхня язика
У яких ділянках кори головного мозку аналізуються нюхові подразнення?
Цифрою 6 позначено
Хеморецептори смакового аналізатора розташовані:
Рецептори язика належать до групи:
Скільки смаків можуть розрізняти рецептори людини?
У носовій порожнині людини міститься нюхових рецепторів
У якій частці кори великого мозку розташований смаковий центр?
До якого смаку люди є найчутливішими?
Найменша концентрація речовини, що спричиняє відчуття запаху, визначає:
Оптимальна температура для розпізнавання смаків:
Мінімальна концентрація речовин, за якої людина може визначити її смак:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома