Сенсорні системи смаку і нюху

Додано: 22 березня 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 183 рази
8 запитань
Запитання 1

Де здійснюється перетворення енергії подразників на нервові імпульси?

варіанти відповідей

у рецепторах


у чутливих нервах



у рухових нервах



у корі півкуль

Запитання 2

Рецептори смаку належать до:

варіанти відповідей

механорецепторів


фоторецепторів



хеморецепторів




терморецепторів

Запитання 3

У якій частці півкуль великого мозку розташовані смакова, нюхова і слухова зони?

варіанти відповідей

лобовій



тім’яній



скроневій



потиличній

Запитання 4

Укажіть особливість нюхових рецепторів:

варіанти відповідей

не мають високої чутливості та специфічності

анатомічно надзвичайно різноманітні


мають дуже високу чутливість та специфічність, здатні збуджуватись при контакті навіть з кількома молекулами речовини


здатні розрізняти невелику кількість речовини.

Запитання 5

Кіркове формування нюхових відчуттів відбувається в:

варіанти відповідей

нюхових цибулинах


смакових бруньках


нюховій зоні кори півкуль

смаковій зоні кори півкуль

Запитання 6

. Кіркове формування смакових відчуттів відбувається в: 

варіанти відповідей

нюховій зоні кори півкуль


 смаковій зоні кори півкуль


нюхових цибулинах


смакових бруньках

Запитання 7

На формування відчуття запаху впливають:

варіанти відповідей

концентрація запашної речовини, забрудненість повітря

температура повітря, вологість

відчуття голоду


емоції

Запитання 8

На формування відчуття смаку впливають:

варіанти відповідей

концентрація речовини

температура, вологість, забрудненість повітря


відчуття голоду

емоції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест