Сенсорні системи смаку, нюху.

Додано: 13 квітня 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 109 разів
9 запитань
Запитання 1

Скільки смаків розрізняє людина?

варіанти відповідей

чотири : кисле, солоне, солодке, гостре

чотири: кисле, солодке, солоне, гірке

п'ять: кисле, солодке, солоне, терпке, умамі.

п'ять: кисле, солодке, солоне, гірке, умамі.

Запитання 2

До яких відчуттів відноситься "терпке"?

варіанти відповідей

Уявних

Органолептичних

Візуальних

Слухових

Запитання 3

Виберіть чинники, які діють на формування відчуття смаку

варіанти відповідей

стан органів чуття

температура продукта

наявність аромату

освітленість

Запитання 4

Як називається орган, який сприймає феромони

варіанти відповідей

Зоровий

тактильний

вомероназальний

нюховий

Запитання 5

Про що людину інформує солодкий смак

варіанти відповідей

що цей продукт містить вуглеводи та дає необхідну енергію

що цей продукт може бути небезпечний

що це може бути вода

що цей продукт містить білки та дає необхідний будівельний матеріал

Запитання 6

Про що нас інформує смак умамі

варіанти відповідей

про те, що продукт містить вуглеводи, як джерело енергії

про те, що продукт може бути небезпечний

про те, що це може бути вода

про те, що продукт містить білки, необхідні як будівельний матеріал

Запитання 7

про що нас інформує кислий смак

варіанти відповідей

про те, що продукт містить вуглеводи, необхідні як джерело енергії

про те, що продукт може бути небезпечний

про те, що це може бути вода

про те, що продукт містить білки, необхідні як будівельний матеріал

Запитання 8

Як називаються рецептори смаку

варіанти відповідей

механорецептори

фоторецептори

хеморецептори

терморецептори

Запитання 9

Що таке інтерорецептори

варіанти відповідей

рецептори зору

рецептори вуха

зовнішні рецептори

внутрішні рецептори

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест