Сервірування святкового столу

Додано: 18 травня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 73 рази
12 запитань
Запитання 1

Проєкт у перекладі з англійської означає...

варіанти відповідей

"кинутий уперед задум"

"кинутий уперед виріб"

"виготовлений новий виріб"

"придуманий виріб"

Запитання 2

Скільки основних етапів містить проєкт?

варіанти відповідей

3

2

4

5

Запитання 3

З якого етапу розпочинають проєкт?

варіанти відповідей

конструкторського

заключного

технологічного

організаційно-підготовчого

Запитання 4

Що таке столова білизна?

варіанти відповідей

простині та наволочки

рушники різних розмірів

скатертини, рушники та серветки

білі скатертини

Запитання 5

Що таке сервірування столу?

варіанти відповідей

це правильний порядок розсадження людей за столом

це правильне розташування столових приборів та предметів його оформлення

це правильне розташування склянок та виделок

це правильне розташування ножів, виделок та ложок на столі

Запитання 6

Що таке етикет за столом?

варіанти відповідей

це дозволені теми, які можна обговорювати на офіційних прийомах

це правила розміщення столових приборів на столі

це порядок розсадження людей за столом

це перелік правил щодо поведінки людей під час прийому їжі

Запитання 7

Вибери правильне твердження:

варіанти відповідей

займати місця за столом запрошує господар чи господиня

першими за стіл сідають чоловіки, а потім жінки

серветку слід заправити за комір або пояс

після споживання їжі серветку слід кинути на підлогу

Запитання 8

Як себе вести, якщо вам запропонували страву, яка вам не дуже до смаку?

варіанти відповідей

відмовитись

відмовитись, пояснивши причину

взяти небагато, подякувавши

Запитання 9

Як вчинити, якщо ви ненароком впустили на підлогу виделку, ніж чи ложку?

варіанти відповідей

підняти і продовжувати їсти

попросити інший прибор

вибачитись і попросити інший столовий прибор

вибачитись, витерти прибор серветкою і продовжити їсти

Запитання 10

Посуд поділяють на...

варіанти відповідей

склянки, ножі, сковорідки

кухонний, столовий, чайний та столові прибори

брудний, чистий та нормальний

дрібний та великих розмірів

Запитання 11

До столового посуду загального киристування належать:

варіанти відповідей

тарілки, чашки, ложки, виделки

салатники, соусники, блюда, масляниці, цукорниці

каструлі, коворідки, гусятниці

Запитання 12

Столовий посуд індивідуального призначення - це...

варіанти відповідей

чайник, каструля, сковорідка

тарілка, чашка, ніж, виделка

блюдо, салатник, соусник

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест