штучне харчування

Додано: 23 листопада 2022
Предмет:
Тест виконано: 223 рази
15 запитань
Запитання 1

Температура холодних страв (крім спеціальних холодних страв) не повинна бути нижчою ніж:

варіанти відповідей

10*С

30*С

25*С

20*С

15*С

Запитання 2

Контроль за санітарним станом тумбочок і холодильників і палатах здійснює:

варіанти відповідей

санітарка

процедурна медсестра

буфетниця-роздавальниця

старша медсестра

дієтична медсестра

Запитання 3

Харчування через гастростому здійснюють у разі непрохідності:

варіанти відповідей

тонкої кишки

шлунка

стравоходу

товстої кишки

прямої кишки

Запитання 4

Ректальне штучне харчування - це:

варіанти відповідей

введення харчових сумішей через рот

введення сумішей через ніс

за допомогою годувальної клізми

годування хворого через гастростому

за допомогою ін,єкції

Запитання 5

Температура гарячих страв не повинна перевищувати:

варіанти відповідей

50*С

40*С

30*С

15*С

60*С

Запитання 6

Яку максимальну кількість їжі можна одноразово ввести через гастростому:

варіанти відповідей

150 мл

1,5 л

50 мл

250 мл

Запитання 7

Перерва між ентеральним споживанням їжі вдень має бути не більше:

варіанти відповідей

2 год

4 год

5 год

6 год

30 хв

Запитання 8

Годування хворого через зонд здійснюють у разі:

варіанти відповідей

непритомного стану

збудженого стану

гарячки

непрохідності кишок

судом

Запитання 9

Для запобігання подразненню навколо гастростоми слід обробити:

варіанти відповідей

клеолом

колодієм

1% р-ом калію перманганату

маззю Цинковою

маззю Вишневського

Запитання 10

За який період до сну має відбуватися останнє споживання їжі:

варіанти відповідей

0,5-1 год

2-3 год

4 год

4,5 год

5 год

Запитання 11

Які продукти можна вводити пацієнту перорально через шлунковий зонд:

варіанти відповідей

кисіль

вінегрет

печені яблука

парові котлети

хліб

Запитання 12

Годування пацієнта через назогостральний зонд за допомогою лійки вводять живільну суміш Температури:

варіанти відповідей

37-38*С

40-41*С

18-20*С

15-20*С

60*С

Запитання 13

Із штучних методів годування тяжкохворих найефективнішим і таким, що найчастіше застосовують, вважають:

варіанти відповідей

парентеральний

через гастростому

через еюностому

через зонд

ректальний

Запитання 14

Пацієнт перебуває на ліжковому режимі у зв,язку з тяжкою недостатністю кровообігу. Який вид харчування ви йому призначите:

варіанти відповідей

штучне через зонд

годування з напувальниці

парентеральне харчування

живільну клізму

через гастростому

Запитання 15

Парентеральне харчування призначають хворим з явищами непрохідності травного каналу. При внутрішньовенному крапельному методі вводять:

варіанти відповідей

молоко

розчин глюкози

продукти дитячого харчування

фруктово-овочеві продукти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест