Скорочений запис задачі.

Додано: 21 березня 2020
Предмет: Математика, 1 клас
Тест виконано: 207 разів
5 запитань
Запитання 1

Ми з тобою вже знаємо, що таке задача. Вміємо віднайти умову й запитання. Але іноді, тобі потрібно записати задачу швидко й коротко, щоб вона не займала багато місця або просто звести всі дані, щоб швидше зрозуміти, що потрібно знайти. Для цього використовують скорочений запис задачі. Він буває з малюнками, а можна записувати тільки ключовими словами. Отож, рушаймо!

Розглянь уважно малюнок! Бачиш, на малюнку є ось така } фігурна душка. Це знак суми. Коли ти його бачиш, значить ти маєш додати два числа! Спробуємо скласти задачу. "У Олега було 8 іграшкових самоскидів і 2 іграшкових квадроцикли. Скільки всього іграшкових машин було у хлопчика?"

варіанти відповідей

10

9

Запитання 2

Спробуй розв'язати самостійно! Я в тебе вірю, ти ж розумничка/ок!!! Розкажи своїм рідним умову за малюнком, перевір чи вміють вони складати задачі.

варіанти відповідей

8

9

Запитання 3

Уважно розглянь ті стрілки на картинці. Вони означають, що потрібно дізнатися на скільки число менше або більше від іншого. Якщо ти будеш складати вираз до задачі, то візьмеш більше число і віднімеш від нього менше. Якщо ти складеш умову, то вона звучатиме так: "По морю пливло 10 пароплавів і 4 яхти. На скільки менше було яхт, ніж пароплавів?" Запам'ятай!!! Коли ти відповідаєш на запитання до такої задачі, то обов'язково перед числом ставиш слово "на".

варіанти відповідей

6

5

Запитання 4

А тепер спробуй розв'язати самостійно. Розкажи своїм рідним умову! Уважно розглянь, що написано біля стрілочки! І пам'ятай, що така стрілочка просить порівняти числа між собою!

варіанти відповідей

5

3

Запитання 5

Як маса дині?

варіанти відповідей

маса дині 4 кг

маса дині 8 кг

маса дині 6 кг

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест