Славетні українці

Додано: 8 травня 2020
Предмет: Людина і світ, 3 клас
Тест виконано: 69 разів
15 запитань
Запитання 1

Олександр Усик –

 професійний український боксер. Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу 2011), чемпіон Європи (2008). Заслужений майстер спорту України.

варіанти відповідей
Запитання 2

Сергій Бубка

видатний український легкоатлет (стрибки із жердиною). Чемпіон Європи та світу, 35-разовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон. Заслужений майстер спорту, доктор наук з фізичного виховання і спорту, Герой України.


варіанти відповідей
Запитання 3

Андрі́й Микола́йович Шевче́нко-

український футболіст, виступав за київське «Динамо», «Мілан» та лондонське «Челсі». Заслужений майстер спорту України .


варіанти відповідей
Запитання 4

Яна Олекса́ндрівна Клочко́ва - українська плавчиня, яка виграла 5 олімпійських медалей, серед яких 4 золоті: на Літніх Олімпійських іграх 2000 та 2004 років у плаванні на дистанціях 200 та 400 метрів.


варіанти відповідей
Запитання 5

Лі́лія Олекса́ндрівна Подкопа́єва -

українська спортсменка (спортивна гімнастика). Абсолютна чемпіонка світу.


варіанти відповідей
Запитання 6

Соломія Крушельницька

 легенда оперної сцени. Вона з тріумфом виступала на сценах багатьох оперних театрів світу, знайомила зарубіжну публіку з українськими народними піснями


варіанти відповідей
Запитання 7

Марія Примаченко –

українська народна художниця, представниця «наївного мистецтва»; лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. 2009 рік — за рішенням ЮНЕСКО — визнано роком Марії Примаченко.


варіанти відповідей
Запитання 8

Микола Михайлович Амосов -

український лікар, учений у галузі медицини, основоположник біокібернетики в Україні. Один із перших почав проводити операції на серці. Створив інститут серця


варіанти відповідей
Запитання 9

Микола Іванович Пирогов -

видатний хірург, анатом і педагог. Створив перший атлас топографічної анатомії людини, засновник військово-польової хірургії, започаткував використання анестезії при оперативних втручаннях. Він озброїв лікарів науково обґрунтованою методикою оперативного втручання.


варіанти відповідей
Запитання 10

Антонов Олег Костянтинович –

 один із провідних авіаконструкторів СРСР. Остання розробка О. Антонова — найбільший для свого часу транспортний літак Ан-124 "Руслан", розрахований на перевезення корисного вантажу у 150 тонн на відстань 4500 км зі швидкістю 850 км/год (на ньому встановлено 22 рекорди).


варіанти відповідей
Запитання 11

Сергій Корольов - поклав початок ери космонавтиці. Ракета, створена під його керівництвом, вивела на орбіту перший штучний супутник нашої планети, а у 1961 роц і у небо запустили  перший космічний корабель з Юрієм Гагаріним.


варіанти відповідей
Запитання 12

Леонід Каденюк –

це перший і єдиний космонавт України, генерал-майор авіації. 19 листопада 1997 року з космічного центру імені Джона Кеннеді , що знаходиться у штаті Флорида відбувся запуск космічного шатлу «Колумбія».


варіанти відповідей
Запитання 13

Микола Віталійович Лисенко –

композитор, основоположник української класичної музики, хоровий  диригент, педагог. В 9 років написав свій перший музичний твір.


варіанти відповідей
Запитання 14

Богдан Хмельницький –

 з 1648 року — гетьман Війська Запорозького. Організатор повстання проти шляхти в Україні, яке переросло у національно-визвольну війну українського  народу (1648–1657) проти Речі Посполитої.

варіанти відповідей
Запитання 15

Михайло Грушевський- видатний учений, організатор української науки, історик, політичний діяч. Він створив першу повну історію України -10-томник "Історія України-Русі"

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест