Слухова, нюхова, смакова сенсорні системи (8 клсас)

Додано: 8 лютого 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 190 разів
10 запитань
Запитання 1

Коваделко входить до складу системи:

варіанти відповідей

зорова

смакова

система рівноваги

слухова

Запитання 2

Людина може сприймати звуки з частотою

варіанти відповідей

від 1 до 20 Гц

від 16 до 20 000 Гц

від 10 000 до 25 000 Гц

від 80 до 2 000 Гц

Запитання 3

Рецепторний слуховий апарат завитки ще називають

варіанти відповідей

Кортіїв орган

Вестибулярний апарат

Отолітовий апарат

Слухові кісточки

Запитання 4

Зовнішнє вухо відокремлене від середнього...

варіанти відповідей

Овальним вікном

Євстахієвою трубою

Завиткою

Барабанною перетинкою

Запитання 5

Встановіть відповідність між типами смакових відчуттів і ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:

Смакові відчуття ........................ Ділянки язика

гіркий ...........................................А кінчик язика

2 кислий .........................................Б корінь язика

3 солоний ......................................В краї язика

4 солодкий ...................................Г кінчик і краї язика

.................................. Д нижня поверхня язика

варіанти відповідей

1Б 2В 3Г 4А

1А 2Б 3В 4Г

1Г 2Б 3А 4Д

1Д 2В 3А 4Б

Запитання 6

Вкажіть, в якій ділянці кори головного мозку розташований смаковий центр:

варіанти відповідей

лобовій

потиличній

тім'яній

скроневій

Запитання 7

Цифрою 8 позачено

варіанти відповідей

 слухова труба (євстахієва труба)

слуховий прохід

коваделко

завитка

Запитання 8

Цифрою 7 позначено

варіанти відповідей

півколові канали

слуховий нерв

барабанну перетинку

вушну раовину

Запитання 9

Цифрою 6 позначено

варіанти відповідей

хеморецептори

фоторецептори

механорецептори

ноцирецептори

Запитання 10

Оберіть правильні/вірні твердження:

варіанти відповідей

Три півколові канали з овальним і круглим мішечками, заповненими рідиною, утворюють орган рівноваги – вестибулярний апарат

 У нервовому проведенні збудження беруть участь не тільки волокна нюхового нерва, а й волокна трійчастого, язикоглоткового та блукаючого нервів.

Смак у людина розвинений краще ніж нюх

На формування смакових відчуттів впливають також зір та нюх.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест