Тестові завдання з професії офіціант на тема : Способи подачі закусок і страв

Додано: 30 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 240 разів
16 запитань
Запитання 1

Подача блюд в обнос це-

варіанти відповідей

російський спосіб

французький спосіб

англійська спосіб 

европейський спосіб

Запитання 2

російський спосіб

варіанти відповідей

у стіл  розстановка замовлених страв (кілька порцій на одному посуді або однопорціонние) на обідньому столі

в обнос- перекладання замовного страви на тарілку споживача за допомогою спеціальних приладів 

перекладання закусок і страв в тарілки споживачів на підсобному або приставному столі.

Запитання 3

При ЯКОМУ способі офіціант спочатку показує принесене з роздачі блюдо гостю (з лівого боку), а потім перекладає страву в тарілку на підсобному (Приставному) столику і тільки після цього подає. Так порционируют салати, супи, другі соусні страви, запечені страви, інші страви складної раскладки?

варіанти відповідей

При комбінованому способі

При російському способі

При англійською способі

своя відповідь

Запитання 4

комбінований спосіб це

варіанти відповідей

всі способи разом

англійська спосіб + французький спосіб

французький спосіб+російський спосіб

російський спосіб +англійська спосіб 

европаейський спосіб +російський спосіб

Запитання 5

європейський спосіб

варіанти відповідей

порційна подача страв 

«у стіл"

«в обнос» 

подача страв з попереднім порціонуванням на підсобному столі

Запитання 6

В першу чергу отримують і подають відвідувачу:

варіанти відповідей

салати та холодні закуски

буфетну продукцію (хліб, мінеральну воду, алкогольні напої)

прибори для холодних страв і закусок

Запитання 7

Час очікування обслуговування відвідувача повинен складати до моменту подачі холодних страв: 

варіанти відповідей

5 хвилин

15 хвилин

не більше чім 10 хвили. 

Запитання 8

Першими подаються: 

варіанти відповідей

рибна гастрономія (ікра, рибний балик)

м’ясна гастрономія (балик м’ясний)

натуральні овочі

Запитання 9

Всі холодні закуски подають при температурі:

варіанти відповідей

6-8ο С

8-10ο С

10-14ο С

Запитання 10

Подають гарячі закуски в ресторані:

варіанти відповідей

перед салатами при температурі 90- 95ο С на закусочних тарілках, оформленими зеленню петрушки

після холодних закусок при температурі 75-85ο С у тому посуді, що готують, поставив його на закусочну або пиріжкову тарілку покриту паперовими серветками

в першу чергу після буфетної продукції у тому посуді, що готують, поставивши його на пиріжкову або закусочну тарілку, покриту паперовими серветками при температурі 60-65ο С

Запитання 11

Французький засіб подавання страв передбачає: 

варіанти відповідей

подавання других страв на мілких столових тарілках

подавання других страв з повним їх обнесенням офіціантами

подавання на стіл підготовлених для вживання страв на тарелях

Запитання 12

При подаванні других гарячих страв в «обнос», розкладаємо їжу: 

варіанти відповідей

з правого боку від гостя правою рукою

з лівого боку від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 13

Соус до страви подаємо: 

варіанти відповідей

окремо від страви в соуснику

в соуснику з десертною ложкою, укладеному на пиріжкову тарілку з бавовняною серветкою

окремо від страви в соусник,у укладеному на невелику тарілку, покриту паперовою серветкою з чайною ложкою

Запитання 14

При подаванні заправних супів слід подавати так: 

варіанти відповідей

а) в глибоку миску налити 500 г супу та поставити її на мілку столову тарілку, окремо подавши ложку

в глибоку тарілку налити 500г супу, поставити її на підставну тарілку і покласти ложку на мілку столову тарілку

в глибоку столову тарілку налити 500 г супу, посипати зеленню петрушки та досервірувати

Запитання 15

Вживання першої страви є закінченим:

варіанти відповідей

коли ложку кладемо на підставну тарілку

коли ложку кладемо в глибоку тарілку

коли кінчиком ложки спираємося о бік тарілки (великої чи мілкої столової)

Запитання 16

До борщу українського окремо подають:

варіанти відповідей

часточки вареного яйця

 пампушки з часниковою підливою

відварені галушки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест