Сприйняття інформації. Сенсорні системи

Додано: 23 березня 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 110 разів
12 запитань
Запитання 1

Здатність ока сприймати предмети на різних відстанях, - це

варіанти відповідей

акомодація

фокусування

реабсорбція

рефракція

Запитання 2

Перетворення енергії подразникі у нервові імпульси здійснюється у

варіанти відповідей

рецепторах

чутливих нервах

рухових нервах

корі півкуль

Запитання 3

Центральним відділом аналізатора є

варіанти відповідей

рецептор

нервове волокно

нерв

кора півкуль

Запитання 4

Рецептори смаку належать до

варіанти відповідей

механорецепторів

хеморецепторів

терморецепторів

барорецепторів

Запитання 5

Прозора передня частина білкової оболонки, яка пропускає і заломлює промені світла та захищає око від пошкоджень, - це

варіанти відповідей

склера

рогівка

райдужка

сітківка

Запитання 6

Нюхова зона розташована в такій частині півкуль, як

варіанти відповідей

скроневій

потиличній

тім′яній

лобовій

Запитання 7

Провіднковий відділ смакового аналізатора представлений нервом

варіанти відповідей

блукаючим

окоруховим

трійчастим

язикоглотковим

Запитання 8

Ділянка в центрі сітківки, яка вважається місцем найкращого бачення, - це

варіанти відповідей

жовта пляма

сліпа пляма

склисте тіло

війкове тіло

Запитання 9

Вищим центром больової чутливості є

варіанти відповідей

таламус

гіпоталамус

мозочок

довгастий мозок

Запитання 10

Найбільше у шкірілюдини рецепторів

варіанти відповідей

холодових

теплових

больових

дотикових

Запитання 11

Сенсорна система, за допомогою якої людина отримує найбільшу кількість інформації - це

варіанти відповідей

зорова

слухова

смакова

нюхова

Запитання 12

Нерівномірне заломлення світла частинками ока - це

варіанти відповідей

короткозорість

косоокість

далекозорість

астигматизм

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест