Стави з яєць

Додано: 26 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 217 разів
11 запитань
Запитання 1

Щоб приготувати яйця зварені в мішечок їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закіпання

10 хв. з моменту закіпання

Запитання 2

Страви з яєць за способом теплової обробки ділять на :

варіанти відповідей

Варені,смажені та запечені

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна страва

Зварене "в мішечок" - без шкаралупи

Готується на коржику

Запитання 4

Скільки страв готують із яєць?

варіанти відповідей

Приблизно 10

Близько 100

Понад 1000

Запитання 5

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці

Запитання 6

Виберіть консистенції варених яєць, залежно від кулінарного використання і тривалості варіння.

варіанти відповідей

Рідкі

Фондю

"В мішечок"

Брюі

Круті

Запитання 7

Як кладуть яйце, зварене рідко, у "пашотницю"

варіанти відповідей

Гострішим кінцем донизу

Гострішим кінцем доверху

Боком

Запитання 8

Як подають яйця у шкаралупі, зварені рідко і "в мішечок"?

варіанти відповідей

Теплими

Гарячими

Холодними

Запитання 9

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Щоб жовток не потемнів

Запитання 10

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Соду, крохмаль

Сіль, оцет

Сіль, цукор

Запитання 11

Як відрізнити варене яйце від сирого?

варіанти відповідей

При прокручуванні варене яйце обертається швидко, сире - ні.

При прокручуванні сире яйце обертається швидко, варене - ні.

При занурюванні у воду варене потопає.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест